Årtiets krimi

I meget tæt konkurrence med Jussi Adler-Olsens Fasandræberne er Sissel-Jo Gazans Dinosaurens fjer blevet kåret til Danskernes Yndlingskrimi 2000-2010. Krimiklub-læsekredse på de danske biblioteker har hele efteråret læst og diskuteret fem af de allerbedste krimier fra perioden. Til sidst var der kun to kandidater tilbage, og det endelige valg blev foretaget på Odense Centralbibliotek, hvor en...

I meget tæt konkurrence med Jussi Adler-Olsens Fasandræberne er Sissel-Jo Gazans Dinosaurens fjer blevet kåret til Danskernes Yndlingskrimi 2000-2010. Krimiklub-læsekredse på de danske biblioteker har hele efteråret læst og diskuteret fem af de allerbedste krimier fra perioden. Til sidst var der kun to kandidater tilbage, og det endelige valg blev foretaget på Odense Centralbibliotek, hvor en fem mand stor jury skulle vælge mellem de to finalister.

At Dinosaurens fjer løb med sejren, begrundede juryen bl.a. med dens historie, der adskiller sig markant fra andre danske krimier, et særdeles godt og flydende sprog samt en spændende persontegning. Oprindeligt var der ti kandidater, der blev sendt til afstemning på dr.dk, og de fem bøger, der fik flest stemmer, blev derefter læst og diskuteret i DR Krimiklub-læsekredse på biblioteker landet over i efteråret 2010 samt på Litteratursiden.dk.

Ud over titlen som Danskernes Yndlingskrimi 2000-2010 belønnes Dinosaurens fjer med trofæet Den Gyldne Kødøkse. Det er i øvrigt ikke første gang, at Sissel-Jo Gazan vinder læsernes gunst med sin forsker-krimi, idet Dinosaurens fjer også modtog DR Romanprisen 2008/09.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere