Ærgrelse over afbud

Årets Bogforum er blevet ramt af afbud fra flere markante forlag de seneste dage. Udstillingsleder er overrasket.

Som arrangør af årets helt store bogbegivenhed Bogforum, kan jeg kun understrege ærgrelsen og ikke mindst overraskelsen over at modtage de noget uforståelige afbud fra fire store udstillere (Gyldendal, Politikens Forlag, Gutkind, Modtryk; siden er i hvert fald People´sPress og HarperCollins kommet til, red.)

Vi er i løbende kontakt med masser af læsere, forfattere og udstillere, og der er rigtig mange, der glæder sig til årets bogfest i Bella Center Copenhagen.

I en tid hvor coronavirus er med til at sætte dagsorden for os alle sammen, er det vores holdning, at det er endnu mere vigtigt og aktuelt at samles om bogen, læsningen og den gode historie under sikre og gode forhold.

Det væsentligste for os er at give de mange besøgende en god oplevelse, inspiration til læsning, ny viden og masser af scenearrangementer, samt give bogen et løft til glæde for hele branchen. Der er behov for litteraturen, og Bogforum er en samlende og vigtig faktor for læsere, forfattere og bogfolk af alle slags, derfor skal vi holde fast.

Der har desværre hersket en usikkerhed om vi kan afholde Bogforum under trygge og sundhedsforsvarlige rammer, det kan jeg engang for alle bekræfte, at vi kan.

Først og fremmest har vi en lang historik, og meget stor erfaring i at håndtere mange mennesker under samme tag, i forhold til sikkerhed, hygiejne med mere uanset omstændighederne og dermed sikre en god oplevelse for alle involverede.

Dernæst har vi løbende været i tæt kontakt med alle relevante myndigheder i forhold til godkendelser og afstemning af retningslinjer, og alt er på plads i relation til sundhedsmæssig forsvarlig afvikling.

Set med økonomiøjne er vores forventning til Bogforum 2020, at det sandsynligvis bliver mindre lukrativt og måske endda tabsgivende.

Det til trods, og tiderne taget i betragtning, insisterer vi på at fejre bogen sammen og gennemføre Bogforum 2020, og vi arbejder derfor videre på at skabe det bedst mulige arrangement for vores gæster i samarbejde med alle de aktører, der ønsker at være med.

---

Dette åbne læserbrev er en pressemeddelse udsendt via Ritzau fredag aften af BC Hospitality Group A/S, der arrangerer Bogforum.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere