Østjylland under besættelsen

Undertitel: Besat og befriet
Forfatter: Pernille Pedersen
Sider: 700
Omslag: Indbundet
Forlag: Forlaget Vrejlev

”Østjylland under besættelsen” er på 709 sider og udkom fredag den 2. november 2018. Bogen er den anden jumbobog i en serie på 6 bind der handler om besættelsestiden i Midt, Vest og Nordjylland. Seriens første bog var ”Vendsyssel under besættelsen”. Den udkom i august 2017.

 Alle bind i serien har sit udgangspunkt om våbenmodtagegrupperne, de mange nedkastningspladser i seriens forskellige lokalområder. I denne udgivelse er vi i Østjylland inklusive Samsø. Bogen handler også om andet end modstandsarbejdet fra den spæde start til en frihedskamp der førte til Danmarks frihed.

Hverdagen og de daglige hændelser i Østjylland er i rigt mål beskrevet i form af de mange forskellige fortællende dokumentationer og billeder. De mange jernbanesabotager og industrisabotager i Østjylland er lagt i kronologisk orden, uden at blive kedelig læsning. Bøgerne fortæller om: De illegale skrifter og aviser, ledelsen i den jyske modstandsbevægelse, SOE, flugtruterne til Sverige og Gestapos nådesløse klapjagt på modstandsfolk og civilbefolkningen. Der er flere kapitler om de faldne modstandsfolk og de arresterede, Frøslevlejren, de tyske Kz-lejre. Bogen indeholder et meget fyldigt navneregister.  

Flere kendte fortæller om deres Aarhus oplevelser og beskriver levende om at være barn og ung under besættelsen i Aarhus

Fakta om bogen
Titel: Østjylland under besættelsen
Undertitel: Besat og befriet
Forfatter: Pernille Pedersen
Sider: 700
Omslag: Indbundet
Forlag: Forlaget Vrejlev


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere