1794

  • Nye udgivelser
  • 10/03/2021
  • Gutkind

Forfatter: Niklas Natt och Dag
Originaltitel: 1794
Originalsprog: swe
På dansk ved: Christina Westenholz Bojlén
Serie: Bellman Noir-trilogien
Sider: 500
Omslag: Indbundet
Forlag: Gutkind

Nyt bind i Niklas Natt och Dags store, prisbelønnede noir-trilogi, der har taget verden med storm.
En mor sørger over sin datter, der blev dræbt på sin bryllupsnat. Efter mange forgæves forsøg på at få nogen til at opklare sagen, må hun ty til sin sidste udvej: Den forhenværende soldat Mickel Cardell, der selv sørger over en vens død. Et andet sted i Stockholm sidder en ung adelsmand på en sindssygeanstalt og pines af den forbrydelse, han er anklaget for.
I andet bind af Niklas Natt och Dags historiske noir-trilogi følger vi endnu engang Mickel Cardell og Anna Stina Knapp på deres færd gennem et blodigt, kaotisk og stinkende Stockholm. "1794" er en klassisk historie om kampen mellem det gode og det onde, der ligesom sin forgænger "1793" tegner et brutalt og medrivende portræt af en mørk periode i Sveriges historie. 
Om forfatteren:
Niklas Natt och Dag (f. 1979) arbejder som journalist og bor i Stockholm med sin kone og to børn. Han tilhører en af Sveriges ældste adelsfamilier, deraf hans højst usædvanlige efternavn og særlige forhold til svensk historie. Natt och Dag debuterede i 2017 med "1793", som er første bind i Bellmannoir-trilogien. Bogen vandt blandet andet Det Svenske Krimiakademis debutantpris og er solgt til oversættelse i mere end 30 lande. I foråret 2020 modtog Niklas Natt och Dag Stockholms hæderspris for litteratur.

Fakta om bogen
Titel: 1794
Forfatter: Niklas Natt och Dag
Originaltitel: 1794
Originalsprog: swe
På dansk ved: Christina Westenholz Bojlén
Serie: Bellman Noir-trilogien
Sider: 500
Omslag: Indbundet
Forlag: Gutkind


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere