20.000 bind på skærmen

Et kæmpemæssigt elektronisk bibliotek med over 20.000 bind findes på Digital Library under University of Pennsylvania. Princippet er nogenlunde som hos Gutenberg.net, som vi tidligere har omtalt i disse spalter. Man klikker sig ind på en kæmpemæssig søgemaskine, der indeholder, hvad der svarer til et næsten 500 A4-siders index over forfattere og disses tilgængelige tekster.Her er alt...

Et kæmpemæssigt elektronisk bibliotek med over 20.000 bind findes på Digital Library under University of Pennsylvania. Princippet er nogenlunde som hos Gutenberg.net, som vi tidligere har omtalt i disse spalter. Man klikker sig ind på en kæmpemæssig søgemaskine, der indeholder, hvad der svarer til et næsten 500 A4-siders index over forfattere og disses tilgængelige tekster.
Her er alt lige fra Gandhis selvbiografi til Mark Twain. I USA er enhver bog, der er udkommet for mere end 75 år siden, fri, selv om forfatteren er død meget senere (eller stadig er i live!); det betyder bl.a., at hele James Joyces Ulysses ligger til 100% fri downloadning og læsning via adressen www.digital.library. upenn.edu.
Nr. 26/27 2001

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere