30 fortællinger om frihed, fatwaer og kærlighed

Forfatter: Helle Merete Brix og Lars Vilks
Illustrator: Lars Vilks
Sider: 136
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Kimie Jensen
Omslagsillustrator: Lars Vilks
Forlag: Forlaget Pressto

Hvordan er det at leve et liv, hvor man konstant er omgivet af livvagter?
Hvad drømmer livvagter mon om på de langevagter? Hvilket liv har Salman Rushie haft i de 30 år, hvor han har været dødsdømt? Hvem har lyst til at kysse med Putin?Og hvorfor får kineserne lov at storme frem i verden, når styret bliver mere og mere brutalt?
Det er nogle af de temaer, Helle Merete Brix kredser om i 30 meget forskellige og personlige tekster. Der er både tale om satiriske breve fra bin Laden-familien til forskellige blasfemikere, poetiske essays om de samtaler, troende og ateister kan have med hinanden, og refleksioner over historiens turbulente gang tilbage fra inkvisitionens kætterbål.

Lars Vilks’ tegninger er lavet som blindtegninger, hvor kunstneren udfører sin idé uden at se på papiret imens. Dermed bliver tegningerne andet og mere end rene illustrationer. Resultatet er overraskende, utraditionelt og inspirerende for betragteren, der selv kan digte med på, hvad tegningen forestiller.
Både Helle Merete Brix og Lars Vilks er overlevende fra angrebet på Krudttønden i 2015. Allerede i 2007 udstedte al-Qaeda en fatwa mod Vilks og satte en pris på hans hoved. Det er første gang siden fatwaen blev udstedt, at Lars Vilkshar fået mulighed for at udgive nogle af sine tegninger.

Fakta om bogen
Titel: 30 fortællinger om frihed, fatwaer og kærlighed
Forfatter: Helle Merete Brix og Lars Vilks
Illustrator: Lars Vilks
Sider: 136
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Kimie Jensen
Omslagsillustrator: Lars Vilks
Forlag: Forlaget Pressto


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere