50 forfattere og illustratorer donerer værker til antologi imod xenofobi

Antologien Alt Write: Creative reactions to uncertain times er den britiske børnebogsbranches positive svar på et år med politisk ustabilitet og stigende fremmedhad.

”Det sidste år har vi oplevet en lang række tumultariske verdensbegivenheder, der har slået folk helt ud. Så en gruppe forfattere og illustratorer spurgte sig selv, hvad de kunne gøre for at hjælpe, og svaret var at gøre det, vi gør bedst: At skrive, tegne og skabe! Når du ikke bryder dig om, den historie verden fortæller, så må du selv fortælle en anden historie.”

Sådan indleder redaktørerne Mary Hoffman og Rhiannon Lassiter i avisen The Guardian deres beskrivelse af projektet Alt Write: Creative reactions to uncertain times, som de i øjeblikket prøver at samle penge ind til på crowdfunding-siden IndieGoGo. Alt Write er planlagt til udgivelse i foråret 2018 og bliver en antologi rettet mod unge læsere med 50 deltagende kunstnere, primært fra Storbritannien. Blandt deltagerne er prisbelønnede berømtheder som den nigeriansk-fødte Bookerprize-modtager Ben Okri, forfatteren til Ønskehuset, Celia Rees, og den skotske poet Carol Ann Duffy – sidstnævnte blev i 2009 udnævnt til Poet Laureate, en britisk æresposition, der bedst kan oversættes med ”officiel nationalpoet”. Duffy var den første kvinde, den første (erklærede) homoseksuelle og den første skotte, der modtog den ære, hvilket passer smukt ind i missionen bag Alt Write.

Alt Write er et fredeligt våben i den kamp, Hoffmann og Lassiter håber at indlede imod had og ”xenofobiske myter”, og en del af arsenalet der, som det hedder i crowdfunding-kampagnens materiale, skal udfylde: ”behovet for en ny fortælling for at bygge broer og ikke mure og for forståelse og sympati for dem, der lider under eftervirkningerne af krige og konflikter.”

De medvirkende forfattere og illustratorer donerer deres værker til samlingen uden vederlag, og pengeindsamlingen, hvis mål er 13.000 pund, går kun til produktionsomkostninger. Alt Write udgives af Greystones Press, som blev stiftet af Hoffman – efter britiske standarder ikke noget stort forlag. Hele overskuddet fra bogen går til FN’s Flygtningehøjkommissariats arbejde.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere