AGENTURERNES HØJSÆSON. Lindhardt og Ringhof Foreign Rights

De store bogmesser i Göteborg og Frankfurtsætter bøgerne i fokus, ligesom forlagenes bugnende efterårskataloger gør. Litterær agent Nya Maria Stig Guldberg fortæller.

Hvad er de litterære tendenser på de toneangivende europæiske bogmarkeder? 

”Det er en risikabel affære at tale om tendenser, da disse tit viser sig at være overstået, når man begynder at italesætte dem – bogbranchen er altid fuld af overraskelser, det ene år er er det Yahya Hassan, det næste år er det John Williams ‘Stoner’.

Det eneste der er sikkert, er at der hver gang er tale om ekstraordinært gode bøger. Det er det, vi arbejder ud fra i stedet for at lade os trække rundt af forskellige halvbagte tendenser.”  

 

Hvordan klarer danske bøger sig generelt i den internationale konkurrence?

”Det er generelt rigtigt, rigtigt svært for en forfatter at slå igennem internationalt. Vi har haft stor succes med Siri Ranva Hjelm Jacobsens ‘Ø’, som er blevet en bestseller i Italien og som om kort tid udkommer i Frankrig.

Jeg synes, de danske bøger klarer sig godt, når man tænker på, hvor lille vores sprogområde og land er. Norden står generelt stærkt i udlandet, især er nordmændene dygtige til at få deres bøger ud i den store verden.”

 

Hvilke danske titler forventer du dig meget af?

”Vi har glædet os meget over Anne Mette Hancocks store succes med ‘Ligblomsten’ og har netop lukket forhandlinger på ‘Mercedes-snittet’.

Merete Pryds Helle har fået en rigtig flot modtagelse i Island og Sverige, og til næste år er hun med i Norges store satsning på klassiske Ibsen-stykker, som skal omskrives som romaner, i forbindelse med at Norge er værtsland i Frankfurt i 2019.

Det ville være dejligt, hvis Danmark også havde ambitioner om at blive værtsland en dag. I år præsenterer vi for første gang Anne-Cathrines Riebnitzskys forfatterskab i udlandet, det glæder vi os meget til.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere