Alle tiders bøger

  • Nye udgivelser
  • 25/05/2019
  • Griffle

Forfatter: Lise Søelund
Serie: Alle tiders
Sider: 172
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Elin Steffensen
Omslagsillustrator: Elin Steffensen
Forlag: Griffle

Til alle tider er der blevet skrevet bøger, som er alle tiders. De betegnes ofte som klassikere, og mange generationer har læst dem og anbefalet dem til de yngre generationer. Hvad det er, der gør en bog til en klassiker eller til en overlever, er det svært at sige, og det viser sig hyppigt, at folk mere taler om bogen eller evt. om filmen, end at give sig i kast med læsningen. Det vil bogen her råde bod på, idet den giver små indblik i, hvad det er, der er særligt ved en bog og demonstrerer, at med interesse, intensitet og inderlighed er ingen bog for tyk eller tung til at blive læst. 
Vi bevæger os i det Bibelske univers, tager med på nogle odysseer, oplever en stat, der kun findes i himlen og er tilskuere til guddommelig komedie. Desuden bliver vi vidne til en kynisk fyrste, møder en verden, der ikke findes, og deltager i en robinsonade. Man kommer til valgurnen ved et enten-eller, ud i naturen i al dens enkelhed og helt ned i kælderdybet. Man kommer på sporet af en kage, selvom man taber lidt tid, og meget tid tabte en landmåler, der aldrig får målt et slot op. Endelig går der blæst gennem håret, når alt bliver borte, og en stor fangst er også som borte med blæsten for den gamle mand på havet.
Man kan læse bogen fra ende til anden eller plukke nogle bøger ud, og den kan tillige bruges i undervisningssammenhæng. 
Lise Søelund er cand. Mag. i idéhistorie, og har et omfattende forfatterskab bag sig med Søren Kierkegaard som speciale.

Fakta om bogen
Titel: Alle tiders bøger
Forfatter: Lise Søelund
Serie: Alle tiders
Sider: 172
Omslag: Hæftet
Omslagsgrafiker: Elin Steffensen
Omslagsillustrator: Elin Steffensen
Forlag: Griffle


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere