Amazon indgår aftale med Gyldendal

OPDATERET: Amazon har kontaktet danske forlag for at sikre sig danske bøger til en forventet åbning af Amazon i Danmark. Amazon-ejede The Book Depository har lavet aftale med Gyldendal.

Nyheden fremgår af dagbladet Børsen i dag. Den er umiddelbart meget overraskende, da netop Gyldendals adm. direktør Morten Hesseldahl ved mange lejligheder har advaret mod netop Amazon.

Også Politikens Forlag og Lindhardt & Ringhof er efter sigende blevet kontaktet vedrørende aftaler, men disse har endnu ikke indgået aftaler med The Book Depository.

Omvendt er Politikens Forlag i dialog med det Amazon-ejede lydborgsselskabet Audible, oplyser kommerciel chef Jakob Harden til samme avis. 

Det er slut med at råbe "ulven kommer", nu kommer Amazon (efter al sandsynlighed) til Danmark!

Amazon og danske boghandlere 

Hos Boghandlerforeningen er man bestyrtede over nyheden om Gyldendals aftale:  

Men det vil være en fejl at tro, at det dermed vil være let for Amazon at feje de danske boghandlere af banen”, siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen, i en pressemeddelse.

Det store problem er, at Amazon har råd til at udsulte konkurrenter og sætte priserne ned og tabe penge, indtil de har opnået monopol. Dette har virksomheden gjort i mange andre lande.

Bo Dybkær opfordrer medlemmerne af boghandlerforeningen til at stå imod med, hvad de kan byde ind med af særlige styrker: personlig betjening og lokal forankring i kultur- og handelslivet. Disse dyder skal de i endnu grad  fokusere benhårdt på at opdyrke med blandt andet læse- og kundeklubber.

---

Foto: iStock/Getty Images.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere