Amerikansk forlag dropper papirbogen

I USA har et af de ældste paperbackforlag, Dorchester Publishing, for nylig valgt at skippe den traditionelle bogproduktion og kun gøre sine titler tilgængelige som e-bøger og som Print-on-Demand-tryk.Forlaget, som siden 1971 har specialiseret sig i masseproduktion af paperbacks, har som følge af et drastisk fald i omsætningen i de fysiske bogudsalg besluttet at stoppe den...

I USA har et af de ældste paperbackforlag, Dorchester Publishing, for nylig valgt at skippe den traditionelle bogproduktion og kun gøre sine titler tilgængelige som e-bøger og som Print-on-Demand-tryk.

Forlaget, som siden 1971 har specialiseret sig i masseproduktion af paperbacks, har som følge af et drastisk fald i omsætningen i de fysiske bogudsalg besluttet at stoppe den traditionelle bogproduktion.
»Den udvikling, vi ser i udlandet, vil senere slå igennem i Danmark, hvor flere og flere forlag vil gå over til at bruge Print-on-Demand, fordi de på den måde kan udgive nye titler uden risiko,« spår Lisbeth Jensen, ansvarlig BoD (Books on Demand) Danmark. BoD har i Europa ti-doblet antallet af titler på mindre end fire år.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere