Andri Snær Magnason - Tidskisten 

Udenfor raser en farlig verden, men inde i deres kasser ligger menneskene uberørt af tidens gang. Den økonomiske krise blev uoverstigelig, krigene for mange og klimaet for truende, så den eneste løsning var at investere i tidskasser til alle og vente, til truslerne var drevet over.

Da den lille pige Sigrun vågner, er den menneskelige civilisation faldet. Ruinerne af det, der engang var byer, er nu beboet af vilde dyr. Sigruns forældre og alle de andre voksne ligger stadig i deres kasser, for det er kun børnene, der er kommet til sig selv.

Nu må de klare sig selv i den nye verden og selv finde ud af, hvorfor alle de voksne valgte at sige, at verdens problemer var de andres ansvar.

”Sigrun tog skålen med popcorn og gik ud i haven. Skinnende aftensol og fuglesang. Hun satte sig i det duftende, nyslåede græs, men der var ingen, der nød det milde vejr. Alle naboerne sad som stivnede og stirrede på katastrofen i fjernsynet.

Sigrun holdt øje med sine forældre inde i stuen. Hun havde forberedt en hyggestund, som nu var spoleret. Økonomerne var forsvundet fra skærmen, og i stedet kørte der reklamer. Hun kunne ikke høre noget, men på skærmen dukkede der nogle sorte, dansende kasser op.

– Få styr på din tid! stod der på skærmen. Du lever kun én gang! Køb en kasse!”

CITAT FRA BOGENS START

 Andri Snær Magnason, f. 1973 i Reykjavik, er islandsk forfatter og miljøaktivist. I 2016 stillede han op til det islandske præsidentvalg. Tidskisten vandt Den Islandske Litteraturpris 2013 i kategorien Børn og Unge.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere