Anette Øster (red.) og Rasmus Bregnhøi - Den nordiske børnebog

Med udgangspunkt i Rasmus Bregnhøis tegneserie ”Rasmus skriver en nordisk børnebog” har Høst & Søn, i samarbejde med Nordisk Ministerråd, inviteret en række fagpersoner fra de nordiske lande til hver især at skrive en kort artikel om den nordiske børnebog – set ud fra deres nationalitet og faglige baggrund. 

Hen over efteråret 2014 udgav Rasmus Bregnhøi løbende en serie på sin blog, som han kaldte ”Rasmus skriver en Nordisk Børnebog”. Serien blev efterfølgende optrykt i samlet form i Dagbladet Information, og nu samler Høst & Søn en række stemmer repræsenterende de nordiske lande, til hver især at give et bud på den nordiske børnebog anno 2016. Fælles for bidragyderne er, at de i deres hverdag arbejder professionelt med børne- og ungdomslitteratur enten som forsker, bibliotekar, forlagsredaktør, journalist, forfatter eller illustrator.

Bidragyderne er Mia ÖsterlundNina ChristensenAnita Brask RasmussenBjörn SundmarkMarna JacobsenStine Lundberg HansenBrynhildur ÞórarinsdóttirVuokko HirvonenAnnica Andersson, og Lena Ask.

Rasmus Bregnhøi er uddannet på Danmarks Designskole og Akademiet i Reykjavik, Island. Bregnhøi har illustreret mange billedbøger for børn og arbejdet som bladtegner ved Information og Berlingske. Han modtog i 2009 Kulturministeriets Illustratorpris for Lille Miss Nobody (2008) med tekst af Oscar K, og Høstprisen 2016 forOpfindelser, strikkede huer og en dum kat.

 

Anette Øster (red.), ph.d. med afhandlingen Dansk børnelitteraturhistorieskrivning fra Center for børnelitteratur, DPU 2009. 
Hun har siden februar 2009 været ansat på Rosinante & Co som redaktør- og marketingskonsulent i B&U (Høst &Søn). Anette Øster har udover afhandlingen skrevet bøger om børn og unges læsevaner, en række artikler bl.a. om Astrid Lindgrens forfatterskab og om H.C. Andersens eventyr i engelsk oversættelse.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere