Anette Wad fylder 60 år

Forlagsdirektør på Djøf Forlag, Anette Wad, har været en fremtrædende person i bogbranchen i tre årtier. I dag fylder hun 60 år.

Med Anette Wad fik Djøf Forlag i efteråret 2014 en meget erfaren forlagsprofil i spidsen. Anette Wad satte sig allerede i sin første direktørstol som 29-årig på det lille fagbogsforlag Komma & Clausen.

Ti år senere blev hun udnævnt til direktør for Egmont-ejede Aschehoug i 1999, der i 2007 opkøbte det Bonnier-ejede Lindhardt og Ringhof, som ved fusionen blev Danmarks næststørste forlag med 600 mio. i omsætning og 220 ansatte.  

Her sad hun som administrerende direktør frem til 2011, hvor hun måtte forlade stolen efter en fyring. Danmarks største forlagsfusion trængte til nye kræfter, hvilket hun forstod og talte åbent om i pressen.

Herefter kom tre år uden for forlagsbranchen som selvstændig ledelseskonsulent og som fundraiser på Det Kongelige Bibliotek, hvor hun i bogstavelig forstand sad oven på kulturarven øverst i Den Sorte Diamant og som frynsegode sugede danmarkshistorien til sig fra Jyske lov og frem.

Tilbage i forlagsbranchen på Djøf Forlag har hun de seneste fem år skabt en sund overskudsgivende forretning med fokus på lærebøger til universiteterne, Lovkommentarer, der guider til forståelse af dansk lovgivning, og dagsordenssættende udgivelser, der altid har til formål at debattere samfundets væsentligste udfordringer.

Hun har haft mange ledelsesopgaver fra det lille forlag til den helt store virksomhed, der ledes gennem mange ledelseslag – fra privat til offentlig ansættelse til nu at være en del af det politiske Danmark via Djøf Forlags tilknytning til den faglige organisation Djøf. Hun gør en dyd ud af at lede med venlighed og humor og interesserer sig for substansen i indholdet – hvor kan denne viden bringes i anvendelse og hvor kan udgivelserne gøre mest nytte i samfundet.

Anette Wad varetager også en række bestyrelsesposter. Hun har blandt andet siddet i Statens Litteraturråd, i Radio- og tv-nævnet og i bestyrelsen for streamingtjenesten Mofibo i dennes opstartsfase. I dag sidder hun blandt andet i i Dansk Kulturinstituts bestyrelse og fungerer som censor på lederuddannelsen Diplom i ledelse.

Gennem sin lange forlagskarriere har hun udgivet bøger inden for alle genrer – fra akvariefisk til Retsplejeloven på hele 3277 sider.

Anette Wad er mor til to voksne sønner og er ”couples living apart” med sin partner. Hun er meget optaget af klimaspørgsmålet, er debuteret som biavler hjemme i bofællesskabet i Birkerød og dyrker kartofler, kultur og vandring med blandt andre sine studiekammerater fra danskstudiet.

Den store dansefest er grundet coronaen udskudt til næste år, men som hun skrev med et smil til gæsterne: ”Min fødselsdag er aflyst, og jeg kan nyde at være 59 et helt år mere!”

 

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Morten Holtum.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere