Anne-Lise Ipsen, 40-års jubilæum

Anne-Lise Ipsen kunne den 1. august 2017 fejre 40-års jubilæum som bibliotekarassistent på Køge Bibliotekerne.

Gennem de 40 år har arbejdet som biblioteksassistent budt på mange omstillinger og skiftende arbejdsopgaver. Af særlige udfordringer fortæller Anne-Lise Ipsen om sin deltagelse i byggeudvalget, da der skulle bygges ny filial i Ølby.

”Filialen blev indviet i 1982, men er desværre blevet lukket igen for et par år siden,” fortæller hun. Hun nævner desuden også indførelsen af EDB i 1992, hvor de fik Aleph. ”Derefter skiftede vi til Book-it, derefter til DDE og vi er nu i gang med forarbejdet til skift til Cicero.”

Det var især efter indførelsen af EDB, at mange arbejdsopgaver ændrede sig. Mange funktioner er væk, heriblandt særligt det store arbejde med at vedligeholde kartoteket.

”Da jeg blev ansat, var vi 10 personer i katalogafdelingen, og ingen havde skrankevagter. Nu er vi fire personer beskæftiget med baglandsarbejde, og alle har skrankevagter. Herudover kommer fjernlånsarbejdet.”

Anne-Lise Ipsen har igennem sine mange år som bibliotekarassistent oparbejdet ikke så få kompetencer, men der, hvor hendes force særligt hviler, er ved vedligeholdelse.

”Min spidskompetence ligger nok i vedligeholdelse og rettelser i basen,” fortæller hun.

Et stort tillykke med jubilæet skal lyde fra BogMarkedet!

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere