Anne Lise Marstrand-Jørgensen får DR Romanprisen 2021

Forfatteren får prisen og de medfølgende 25.000 kroner for sin historiske roman "Margrete I".

På litteratursiden.dk kunne man livestreame overrækkelsen og se, at det var Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som blev årets vinder af DR Romanprisen.

Vinderbogen, Margrete I", er et psykologisk drama om en kvinde, der blev giftet bort som 10-årig, gik frygtløst efter magten og for hvem det lykkedes at samle Norden. Samtidig er det historien om en ung kvinde, der trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen.

Det er anden gang, at Anne Lise Marstrand-Jørgensen bliver nomineret. Første gang var i 2011, hvor prisen gik til Birgitte Kosovic.

De fem andre nominerede va: Stine Askovs roman ’Katalog over katastrofer’, Malene Ravns ’Hvor lyset er’, romanen ’Penge på lommen’ af Asta Olivia Nordenhof, Peder Frederik Jensens ’Det Danmark du kender’, Stine Pilgaards ’Meter i sekundet’.

DR har uddelt sin romanpris siden 1999, og i år har det helt og holdent været flertallet i DR Romanklubberne, der har afgjort, hvem der skulle have prisen og de medfølgende 25.000 kroner. Tidligere år har en læserjury valgt årets vinder blandt de tre romaner med flest stemmer.

Kilde: DR

Foto: Les Kaner


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere