Anne-Sofie Allermann vinder konkurrence om LGBT-børnelitteratur

Vinderen er fundet i Grundtvigsk Forums LGBT-konkurrence.

BogMarkedet har skrevet om Grundvigsk Forums LGBT-konkurrence indtil flere gange, og der er ingen tvivl om, at Grundvigsk Forum har valgt at sætte konstruktivt fokus på et aktuelt og vigtigt emne.

Hvorom alt er, så er vinderen af konkurrencen, der har kørt i første halvdel af 2019, fundet: Anne-Sofie Allermann, der har skrevet vinderteksten ’En fin sten’. Den handler om, at sandheden afhænger af øjnene, der ser.

”For hver gennemlæsning af vinderteksten forvandler ’En fin sten’ sig mere og mere til en poetisk perle. Teksten fremstår helt enkel med få ord, men bag disse ord gemmer der sig en tyngde og en stemning, der fylder på papiret. Der er mere i ’En fin sten’, end øjet umiddelbart ser,” lyder det blandt andet i juryens begrundelse for valget af vinder.

Selv siger Anne Sofie Allermann: ”Jeg synes, vi skal stoppe med at definere hinanden. I stedet skal vi være nysgerrige og give plads til, at verden kan opleves på mange forskellige måder. Det kan give os en bredere horisont og et mere kærligt møde med hinanden.”

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Heiner Lützen Ank.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere