Arnold Busck Købmagergade lever videre

JP/Politikens Forlag overtager Arnold Busck på Købmagergade.

Siden 1901 har butikken over for Rundetårn huset boghandel, og det var med stor sorg, at boglæserne modtog meddelelsen om, at butikken måtte lukke som følge af Arnold Busck-kædens konkurs

Men nu lever den videre, eftersom JP/Politikens Forlag overtager boghandlen med øjeblikkelig virkning. Forlaget driver i forvejen Politikens Boghal på Rådhuspladsen , og butikken på Købmagergade fortsætter under navnet Arnold Busck.

”Siden den triste nyhed om Arnold Busck-kædens konkurs, har der været en frygt for, at der ikke længere ville blive solgt bøger i den ikoniske hjørnebutik på Købmagergade, som siden etableringen har været et kraftcenter i det københavnske bogmiljø, et sted for forfattere og læsere, dedikerede boghandlere og forlagsfolk.

Derfor er vi stolte over og glade for, at vi nu kan være med til at sikre, at der fortsat vil være salg af bøger og dedikerede medarbejdere med fokus på alle landets forfattere i ’boghuset’ på Købmagergade,” siger forlagsdirektør Lene Juul fra JP/Politikens Forlag i en pressemeddelelse. 

"Arnolds Busck på Købmagergade skal beholde sin profil. Butikken har sit eget kundegrundlag, for det er en strøgbutik, der sælger en anden type bøger end Boghallen. De to vil fungere som fætter-kusine forstået sådan, at vi kan samarbejde, når det gælder indkøb," fortæller Lene Juul til Politiken.

Udover butikken på Købmagergade har JP/Politikens Hus købt brugsretten til navnet Arnold Busck og webshoppen arnoldbusck.dk, som i fremtiden bliver en del af Saxo.com. 

Bog & idé overtager 14 andre butikker

Politiken kan desuden fortælle, at den konkurrerende kæde Bog & idé overtager 14 af Arnold Busck-kædens i alt 29 butikker rundt i landet.

Med  købet overtager Bog & IdéArnold Buscks centrale varelager, butikkernes varelagre og inventaret.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere