Arnold Busck lukker alle butikker

Likviditeten er sluppet op, og Arnold Busck indgiver konkursbegæring.

COVID-19-krisen - krisen er næppe et for stærkt ord med hensyn til bogbranchen, hvor salget af trykte bøger falder og falder, så boghandlere i gadebilledet og forlag af alle størrelser har det svært - fører til, at boghandlerkæden Arnold Busck smider håndklædet i ringen. Inkluderet er Børnenes Boghandel.

I midten af marts lukkede kæden alle butikker,men har i løbet af de seneste uger åbnet strøgbutikkerne. Alligevel har det "ikke været muligt at få stillet den fornødne likviditet til rådighed i det omfang, det har krævet for at kunne finansiere den manglende omsætning," som det hedder i den triste pressemeddelelse.

Arnold Buscks i alt 29 butikker udgør under 15 % af det samlede antal boghandlere.

Regeringens hjælpepakker vil være utilstrækkelige og kun kompensere Arnold Busck i begrænset omfang for det mistede salg, om end man før lønkompensation for medarbejderne. 

Årsagen skyldes i sidste ende, at Arnold Busck tilsyneladende har haft for lidt likviditet - rede penge, om man vil - til at stå imod med i krisen. 

Bestyrelsesformand for interesserorganisationen Danske Forlag, Lars Boesgaard, "håber og tror, at de Arnold Busck-butikker, som ligger på hovedstrøg rundt om i de store danske byer, bliver opkøbt af andre."  Vurderingen giver han til Lindhardt & Ringhofs webmagasin Bog.nu. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere