At se med hjertet

Undertitel: Det kunstneriske amatørteaters historie
Forfatter: Henrik Sommer
Sider: 400
Omslag: Hæftet
Forlag: Multivers

I At se med hjertet fortæller Henrik Sommer levende om DATS' 70-årige historie, præget af glæden ved teaterkunsten og en utrættelig lokal indsats over alt i landet – men også påvirket af mange kulturpolitiske svingninger.
Under 1. Verdenskrig overværede stifteren af British Drama League, Geoffrey Whitworth arbejdere på en ammunitionsfabrik lave en såkaldt reading af et af William Shakespeares teaterstykker. Denne oplevelse fik ham til at tro på, at også i en verden i krig med død og ødelæggelse, kunne mennesker frisættes og genfinde glæden ved livet, ikke bare ved at se teater, men også ved selv at prøve at udtrykke sig gennem teater.I 1930’erne læser teatermanden Just Thorning om Whitworth tanker og sammen med Arne Aabenhus skaber de to i 1948 Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS). 
Dermed skabte de det kunstneriske amatørteater, som kan give almindelige mennesker adgang til gennem teateret at fortælle historier, der øser af den skabende kraft, der er i mennesket selv til at tænke ud over sig selv.Det var det, man ville i 1948 og har villet lige siden. 
Målet er ikke nået, men drømmen er intakt, og lever i bedste velgående. DATS vil kunsten, som ikke kan gradbøjes og som alle kan genkende, når man tør se med hjertet.
UDGIVET I SAMARBEJDE MED DATS – Dansk Amatørteater og Scenekunst

Fakta om bogen
Titel: At se med hjertet
Undertitel: Det kunstneriske amatørteaters historie
Forfatter: Henrik Sommer
Sider: 400
Omslag: Hæftet
Forlag: Multivers


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere