Audrey & Anne

  • Nye udgivelser
  • 24/10/2017
  • Turbine

Forfatter: Jolien Janzing
Originaltitel: Audrey & Anne
Originalsprog: dut
På dansk ved: Lise Bøgh-Sørensen
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine

Efteråret 1956. Otto Frank besøger up-coming skuespiller Audrey Hepburn i håb om at overbevise hende om at spille rollen som hans datter i filmen ’Anne Franks dagbog’.

Mange år tidligere, i 1929, bliver Audrey Hepburn og Anne Frank født med nogle få ugers mellerum. Men deres liv får ganske forskellige udfald.
Audrey blev født i Belgien af en baronesse og en britisk lykkejæger. Anne blev født i Frankfurt am Main af tyske forældre.

Begge piger kom i kontakt med fascismen, men resultaterne kunne ikke have været mere forskellige. Audrey forældre sympatiserede med nazisterne og mødte Hitler i München. Annes forældre var jødiske. Skæbnen bragte begge piger til Holland. Audreys far forlod sin familie, og siden flyttede Audrey med sin mor til Arnhem i Holland. Annes familie flygtede til Amsterdam. Krigen var ved at bryde ud i Europa, og de håbede at være i sikkerhed i det neutrale Holland.

Audrey fejrede sin 11-års fødselsdag i et frit land. Da Anne blev 11 år et par uger senere, marcherede tyske soldater gennem gaderne.

I denne historiske roman, som er baseret på virkelige hændelser, skildrer Jolien Janzing barndommen hos to af det 20. århundredes største ikoner – samt efterkrigstiden hos Audrey Hepburn og hendes forældre.

Fakta om bogen
Titel: Audrey & Anne
Forfatter: Jolien Janzing
Originaltitel: Audrey & Anne
Originalsprog: dut
På dansk ved: Lise Bøgh-Sørensen
Sider: 300
Omslag: Hardback
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere