Autopilot

Autopilot er en stærk og gribende fortælling om en ung spilafhængig, inspireret af Ronnie Andersens eget møde med ludomani, der ifølge forfatteren er den sværeste afhængighed overhovedet.

Det ændrer noget i Rufus, da moren bliver dømt for skattesvig, faren må sige sit job op, og familien er nødsaget til at flytte. Omstændighederne tvinger Rufus til at handle, og han udvikler en spilletrang der tager ham som gidsel, uden at det egentlig handler om pengene eller jagten på lykken. Spillet bliver hans ven. Hans fokus. Selv da Rufus bliver opdaget i at have taget af klassekassen, er han ikke helt indstillet på, at han har brug for hjælp. Et innovations-projekt fra Center for Ludomani sætter ham i forbindelse med Irene. Men er hun der for at stoppe med at spille? Eller leder hun også bare efter en undskyldning, en medskyldig, så spillet kan fortsætte?

Fakta

  • Omkring 100.000 danskere har i varierende grad problemer med pengespil

  • 34 % af dem har begået kriminalitet for at skaffe penge til spil

  • Center for Ludomani har fra 2009-2013 oplevet en stigning på 350 % i

    henvendelser fra unge under 25 år.

  • I 2012 blev der brugt mere end 270 mio. kr. på spilreklamer i DK, alene i

    årets første 3 måneder. Kilde: Center for Ludomani

Ronnie Andersen (f. 1978) er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2006) og fik som den første debutant nogensinde tildelt Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris i 2009 for Date med en engel. For Komatøs (2012) vandt han Kulturministeriets Forfatterpris for bedste børne- og ungdomsbog. Senest er den anmelderroste Akavet (2014) udkommet. Ronnie Andersen skriver romaner uden sentimentalitet eller moraliseren. Han skriver om menneskeligt forfald, fortrængning og fortabelse og oftest i en rå tone der er virkeligheden for mange unge i dag.

Bogen må gerne omtales, men ikke anmeldes før udgivelsesdagen.

Med venlig hilsen Høst & Søn


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere