Bøger købes i stor stil på nettet

  • Bøger på bloggen
  • 09/06/2019
  • T J

I løbet af de sidste 10 år er langt de fleste brancher blevet digitaliseret i sådan en grad, at det har været svært for mange at forstå. I dag er det blevet ganske normalt at klare sine dagligvareindkøb på nettet, og selvom man for 10 år siden havde set e-bøger for første gang, så er det i dag nærmere reglen end undtagelsen, at bøger forhandles på nettet.

I denne artikel kommer vi ind på nogle af de vigtige aspekter omkring e-handel indenfor bogindustrien. Vi håber, at du vil finde artiklen interessant.

Bøger kan både købes i fysisk såvel som digitalt format på nettet

Rigtigt mange danskere har prøvet at købe en bog på nettet. Det er faktisk ganske almindeligt i dag, at man finder sin bog på eksempelvis Saxo eller Amazon. Der er dog sket en stor forandring de seneste år i forhold til, hvordan bøger bliver købt – om det er i fysisk format, eller om forbrugeren ønsker at modtage bogen digitalt.

Det er nemlig blevet mere almindeligt, at man modtager sin bog digitalt, så man kan læse den på sin e-bogslæser eller på sin tablet. Rigtigt mange danskere har eksempelvis en iPad, hvor der flittigt læses bøger på.

Derudover må man ikke glemme, at lydbøger i dag har vundet indpas på markedet. Mange danskere vælger at gøre brug af lydbøger, når man skal igennem en god bog. Det skyldes blandt andet, at en lydbog nemt kan sættes i ørerne eller til at spille i bilen, mens man er i gang med noget andet.

 

Bøger er generelt blevet billigere

Kigger man på hvordan priserne har ændret sig, så er det i dag muligt at købe bøger billigere, når de købes på nettet. Det giver naturligvis god mening, at der ikke er udgifter forbundet med at få bogen trykt i fysisk format, hvis man køber en given bog som e-bog eller som lydbog.

Selv uden en rabatkode er det relativt billigt at købe bøger på nettet, og denne forandring i priserne er der mange forbrugere, der har været lykkelige over.

 

Aldrig har det været nemmere at tilegne sig viden

Hvad end man ønsker at tilegne sig ny viden, eller man ønsker at genopfriske noget af den viden, men eksempelvis fik med sig fra gymnasiet eller universitetet, så har det i dag aldrig været nemmere at tilegne sig den. Man kan lynhurtigt købe en bog via Saxo, Google Books eller Amazon, og indenfor få minutter kan man være i gang med at læse sin nye bog på sin skærm. Alternativt kan man vælge at lytte til den.

 

Abonnementstjenester vinder frem

Slutteligt skal det naturligvis også nævnes, at abonnementstjenester såsom Mofibo vinder frem. Her betaler man et givent beløb pr. måned, hvorefter man får adgang til et enormt kartotek af bøger, der dagligt bliver opdateret. Det kaldes, med andre ord, for ”bogindustriens Netflix”.

Mange forbrugere er ganske glade for denne løsning, da det giver anledning til at læse et hav af bøger til en fast månedlig pris. På den måde kender man måned efter måned til sin faste omkostning, og man behøver derfor ikke have dårlig samvittighed over, at man har hevet en ny bog ned fra den digitale hylde.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med disse typer abonnementstjenester, så kan det anbefales at kigge nærmere på dem. De er især populære, hvis man læser mange bøger på månedlig basis.

Vi håber, at ovenstående har været en øjenåbner i forhold til nogle af de vigtige ting, der er sket indenfor markedet for bøger i den digitale verden. Vi glæder os til at se, hvad de næste år bringer.

----


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere