BØGERNES HØJSÆSON. Aarhus Universitetsforlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagsdirektør Carsten Fenger-Grøndahl svarer i dag.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”På Aarhus Universitetsforlag tænker vi rigtig meget i serier. Vores to store anmeldersucceser Tænkepauser og 100 danmarkshistorier udkommer hver måned, og de to serier fylder naturligt i et allerede stort efterårsprogram.

Tænkepauser er den lille serie med de store tanker, og 100 danmarkshistorier er vores seneste satsning, hvor 100 fagfolk i små bøger a 100 sider fortæller de vigtigste 100 historier om Danmark.

Vi udgiver også en alternativ rejsebog i serien Vide verden (og håber, folk varmer op til ‘Helsinki’), og vi åbner dørene til forskernes liv og hverdag med bogen ‘Videnskab er lidenskab’. Og vi er jo faktisk også selv nysgerrige: Hvad foregår der egentlig bag murene på Aarhus Universitet – og hvad driver forskerne?

Den mere litterære nysgerrighed får vi og læserne stillet i 6. bind i serien 50 højdepunkter, der i år dykker ned i verdenslitteraturens enorme skatkammer. Vi stiller med et alsidigt og lækkert efterårsprogram; der er mange flere at hente hos os.”

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Årets store gavebog herfra er coffee-table-bogen ‘50 værker. Højdepunkter i verdenslitteraturen’, der er et rigt illustreret bud på 50 af de allerstørste verdenshistoriske værker. Med den i hånden vil læseheste finde inspiration til et helt livs læseoplevelser – og så er det en bog, man kan pluklæse i, gerne sammen med familiens lidt større børn, fordi der er så fantastisk mange billeder.

Vi glæder os også til at sende Tænkepausen ‘Jesus’ på gaden, lige op mod jul, selvfølgelig, og vi tror på, at mange vil give bogen som værtindegave til julens sammenkomster. Eller som mandelgave – for der er jo ikke nogen, der har flere følgere end Jesus! Og der er jo heller ikke nogen bøger, der har solgt så godt som Bibelen. ‘Jesus’ forventer vi rigtig meget af.

Timet med julen hejser vi også det rød-hvide flag med 100 danmarkshistorien ‘Dannebrog’, hvor vi følger flaget fra himmelfald i 1219 og frem til i dag, hvor det er overalt – prøv bare at gå en tur i den lokale by. Flaget sætter stadig følelser i brand, og derfor er det så væsentlig en historie at fortælle.”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere