BØGERNES HØJSÆSON. Alvilda

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlagsdirektør Jens Trasborg fortæller.

Alvildas forventninger til efterårs- og julesalget 2018 er helt i top, faktisk på linje med 2015, forlagets hidtil bedste år, hvor søvnhjælpsbogen ‘Kaninen der så gerne ville sove’ solgte pænt over 100.000 eksemplarer på få uger.

Det var et fantastisk salg, men Alvildas nyeste bestseller slår alle rekorder: Småbørnsbøgerne om Gurli Gris (Peppa Pig) ligger nr. 1 på tv, Netflix, YouTube – og i såvel boghandelen som legetøjsbutikkerne. På godt ét år vil forlaget have trykt så meget som 300.000 bøger.

Til de noget ældre læsere udgiver Alvilda de to første bind i Philip Reeves ‘Mortal Engines’-serie, der med et milliardbudget har premiere som biograffilm den 6. december – produceret af selveste Peter Jackson, manden bag ”Ringenes Herre”-filmene. Det bliver ikke bare stort – det bliver kæmpestort!

Allerede i efterårsferien får Lene Kaaberbøls besteller-serie ”Vildheks” premiere i alle landets biografer. Forfatteren og enkelte medarbejdere fra forlaget har netop set filmen – og Lenes mange tusinde fans kan helt sikkert glæde sig.

Tim Burtons filmforfatter, John August, debuterer som fantasyfortæller med ‘Arlo Finch’, der udkommer kort før forfatterens besøg i København den 19. oktober. Det første bind i trilogien bobler af eventyrlyst og verdensklasses fortælleglæde, og ‘Arlo Finch’ er et godt bud på en nyklassiker til både selvlæsning og oplæsning.

Til de yngste læsere har Alvilda – ud over føromtalte Gurli Gris – nye titler i Sissel Bøes og Peter Madsens ‘Troldeliv’-serie, en ny bog af Josefine Ottesen, der fortæller H.C. Andersen, ‘5 minutters eventyr’ af Peter Gotthardt og søstrene Sussi og Bente Bech – og måske ikke mindst: To bøger om verdens p.t. mest populære online multiplayer-spil, Roblox og Fortnite.

Alt i alt kunne Alvilda godt risikere at få alle tiders efterårs- og julesalg. Lige nu går indsalget af ikke blot de allerstørste titler, men også en hel række andre, så godt, at den gode julestemning sådan set allerede har indfundet sig på forlaget.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere