Bøgernes højsæson. BYENS

De kommende måneder er bogelskerens festtid. I dag fortæller Jonas Knudsen om forlagets efterårsprogram.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Vores efterår ligger i tråd med vores idé om, at vi gerne vil nå læserne andre steder end de traditionelle. Vi elsker at se vores bøger på boghandlernes hylder, men vi har også en ambition om, at vores bøger når ud til andre målgrupper end lige præcis dem, der nødvendigvis tager ned
i den lokale boghandel hver lørdag for at udvide deres litteratursamling.

Det har tidligere virket for os, for eksempel med ‘Alt om vinyl’ sidste år, som stort set har ramt alle landets pladeforretninger. Allerede nu har vi udgivet Henrik Lists bodegabog ‘Bodega Blues’ og ‘Dansk Whisky’, og til november følger så ‘Danske Pladecovers’, der dykker ned i albumartwork historie i dansk musik.

Vores københavnerredaktion er i skrivende stund i gang med at omdele ‘Bodega Blues’ til værtshuse rundt omkring i byen, mens vi på bogen ‘Dansk Whisky’ – som handler om den nye, succesfulde bølge af whisky-iværksætteri i Danmark – har lavet aftaler med de danske
destillerier. Desuden vil vi også gerne have endnu flere af dem ud at stå i vin- og spiritusforhandlere.

Når ‘Danske Pladecovers’ udkommer som en hyldest til det artwork, der følger med og præsenterer musikken, håber vi igen, at pladeforretningerne er friske på at stille en bog frem til landets pladeelskere.

Så alt i alt handler efteråret meget om det, vi handler om: at nå nye læsere ved at tænke i lidt anderledes baner, i dette tilfælde gennem distributionen og præsentationen af vores bøger.”

Hvilke/n udgivelse/r venter I jer mest af?


”De tre ovennævnte bøger løber med overskrifterne lige nu, det er klart. Særligt Henrik Lists ‘Bodega Blues’ har, helt bogstavelig talt, løbet med overskrifterne. Henrik List har lavet et fantastisk researcharbejde i forbindelse med bogen, både når det kommer til at beskrive de
tilbageværende brune bodegaer på Vesterbro, men også i det ‘arkæologiske’ arbejde med at kortlægge dem, der er lukket.

Uanset om du er bodega-gænger på Vesterbro eller hvilket som helst andet sted i Danmark, og om du er det jævnligt eller kun lejlighedsvist, er den værd at læse for sin rå værtshuscharme og Henrik Lists eminente fortælleevne.

Men som altid er vi også klar med en række debuterende romanforfattere, som vi vil præsentere ganske snart. Det er altid spændende for os at sende nye forfattere ud i deres forfatterskab, og så må vi absolut ikke glemme vores helt egne krimistjerner:

Rune Stefansson kommer med en asa-krimi, ‘Korsborg’, og Arne Woythal, som er klar med sin fjerde krimi i serien om politiefterforskeren Rasmus Berg. Den foregår i Grønland, ‘Under nordlys’, så meget kan vi da godt løfte sløret for uden at spoile noget som helst.

Og til slut udgiver vi en helt ny roman af Thorstein Thomsen, som tidligere har skrevet utallige børnebøger af høj kvalitet. Det er fedt for et lille forlag som vores at kunne præsentere sådan et navn.

Så der er faktisk masser at se frem til resten af året fra vores side.”


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere