BØGERNES HØJSÆSON. Djøf Forlag

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser.

Jeg vil gerne fremhæve tre bøger fra Djøf Forlag efterår 2018.

‘Overmod og afmagt - Historien om det nye SKAT’ af Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen

En super vigtig bog om vores allesammens skattevæsen – hvordan Skat kom i uføre, og hvad der skal til for at undgå gentagelser.

I bogen analyserer Jørgen Grønnegård Christensen og Peter Bjerre Mortensen, forvaltningsforskere fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, histo­rien om SKAT. Fra idéen blev fostret og udmøntet, til den efter utallige og alvorlige trængsler blev lagt i graven, fordi den ikke var bæredygtig. Mens Skattekommissionen arbejder på ubestemt tid, overhaler denne nye bog ‘Overmod og afmagt’ kommissionen med baggrund og anbefalinger.

 

‘Hvorhen Europa’ af Uffe Østergaard

Jeg vil tillade mig at give ordet videre til Mikael Jalving, der i sin anmeldelse i Jyllands-Posten skrev: ”Uffe Østergaards viden om og kærlighed til Europas forgrenede historie er simpelthen overvældende, og bogen er en milepæl i dansk Europa-forskning.”

Frederik Stjernfelt supplerer: ”Når Uffe Østergård hæver røsten, så lytter politikere fra mange forskellige partier. Hans ny­lige insisteren på EU’s forsvar for sine ydre grænser fik mange til at spidse øren og andre til at rynke brynene. I denne bog får man den omfattende baggrund for hans analyse. Uffe er på een gang den langsynede supereuropæer over dem alle – og nationalismens nærsynede udforsker. Denne tilsyneladende modsætning er det, der gør ham til vores bedste analytiker af EU.”

 

‘Kreml i krig’ af Niels Bo Poulsen og Jørgen Staun

Da denne bog udkom i august i år skrev tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen: ”I dag udkommer en bog, som bør blive pligtlæsning for alle, der beklæder offentligt embede i Danmark. (...) Bogen er en påmindelse om, at vi er nødt til at se på verden, som den er – ikke som vi længe håbede, den ville være. Når nogen taler om risikoen for ‘en ny kold krig’, er sandheden vel snarere den, at den kolde krig slet ikke sluttede i 1991 - men at det tog os næsten et kvart århundrede at opdage det.”

Forfatterne Niels Bo Poulsen og Jørgen Staun er begge fra Forsvarsakademiet.

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere