Bøgernes højsæson. Djøf Forlag

De kommende måneder er bogelskerens festtid. I dag fortæller Anette Wad om udvalgte tre bøger i forlagets efterårsprogram.

Suset fra Silicon Valley får dørene i danske ledelseslokaler til at klapre mere end nødvendigt. For den digitale transformation handler ikke bare om, at smarte dimser disrupter verden. Den handler endnu vigtigere om, hvad mennesker beslutter at gøre med dem.

Ny bog ser med kritiske øjne på myter og fakta i den digitale transformation med fokus på danske virksomheder og organisationer.

 ‘Langt fra Silicon Valley – digital transformation i danske virksomheder’ af Jesper Højberg Christensen og Brian Due.

 ---

Retsplejeloven er hele det danske retssamfunds drejebog for straffesager og civile sager. I år fejrer lovbogen 100-års jubilæum med dette festskrift skrevet af landets førende juridiske kapaciteter.

Retsplejeloven er en meget anderledes lovbog end den var i sit udgangspunkt i 1919. I årenes løb er bestemmelser blevet eller ophævet og nye bestemmelser er kommet til. Festskriftet opsummerer og kommenterer udviklingen.

Til alle med historisk interesse og virke inden for det juridiske felt.

‘Retsplejeloven 100 år’, redigeret af Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen, Trine Baumbach og Henrik Stevnsborg.

 

---

Mange myterne om mislykket integration i Danmark aflives her ved hjælp af nøgletal og omfattende statistisk materiale fra de seneste 20-30 år. Ved at se på hvordan ikke-vestlige personer klarer sig sammenlignet med personer af dansk oprindelse indenfor centrale områder som for eksempel uddannelse, beskæftigelse og følelsen af danskhed, tegner der sig et samlet billede af en overset succes.

Bogen belyser også de områder, hvor integrationen har slået delvist fejl, og her handler det om at analysere årsagerne og ikke ‘kirsebærplukke’ de dårlige eksempler og lade dem farve hele debatten. Det er bogens pointe at det går godt med integrationen i Danmark, men at det er debatten, der er slået fejl.

‘Integration – her går det godt’ af Hjarn von Zernichow Borberg.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere