Bøgernes højsæson. Eksistensen  

Tidens store spørgsmål afspejles i efterårets udgivelser. Maria Krogh Jensen fortæller.

I dette efterår udgiver vi en række bøger, både fiktive og nonfiktive, der på hver deres måde fokuserer på temaer som klima, social ulighed, etik, tro og sorg.

En af de bøger, som vi venter os meget af, er udgivelsen ‘Da Jorden fik feber’, der er fortalt og illustreret af kunstneren Esben Hanefelt Kristensen. Et eventyr for både børn og voksne om den blå planet Jorden, som menneskene er godt i gang med at ødelægge, indtil Gud griber ind og sender en advarsel.

---

 

---

I det mere julede og hjertevarme hjørne befinder sig ‘En julekalender – 24 nedslag på decembervej’ af Margaret Lindhardt. Margaret Lindhardt var kendt som hele Danmarks søndagsstemme, da hun fra 1995 til 2017 var vært på DRs radioprogram Giro 413.

Julekalenderen er en personlig og biografisk fortælling om Margaret Lindhardts relation til hjerternes fest. Hun fortæller bl.a. om julen på Giro 413, om sit eget julemirakel, der indtraf i julen 1986, og om den ulighed i samfundet, der især viser sig i julemåneden.

 ---

---

En anden, der har øje for samfundets ulighed, er Anders Gadegaard. Domprovst i Vor Frue Kirke i København. Til efteråret udkommer hans bog ‘Tro Mod Politik. Kristne værdier – Byggesten til en politisk etik’, hvori han blandt andet argumenterer for, at det er en kristen forpligtelse at rumme næstekærlighed til alle mennesker, der måtte have brug for det, også selvom disse mennesker er langt væk i tid og rum.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere