BØGERNES HØJSÆSON. F I L O

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Redaktionschef Heidi Kølle Andersen fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”‘Kvinde kend din kode’ er skrevet af ph.d. og data scientist Sine Zambach. Foruden at beskrive og forklare basal kodning, indeholder bogen et spændende historisk overblik over de it-girls, der gennem tiden har bidraget til opfindelser og nybrud inden for informationsteknologien, for eksempel afroamerikaneren Katherine Johnson, hvis beregninger og kode var med til at sætte den første mand på månen. Bogen sætter også fokus på, hvorfor der ikke er flere kvinder i den danske it-branche i dag, hvad vi som samfund kan gøre ved det, og hvorfor der også inden for it er behov for både mænd og kvinder.

‘På Guds vegne – radikalisering og terrorisme i vor tid’ er skrevet af Ole Bjørn Petersen og Hans Henrik Fafner og skildrer på skarp og saglig vis terror og radikalisering rundt om på kloden. Bogen gør læseren klogere på årsagerne bag de frygtelige gerninger, vi desværre alt for ofte læser om i medierne og beskriver og forklarer, hvordan konflikterne har dybe historiske rødder og dét i alle de fem store religioner.

‘VerdensVis London’ er en anderledes rejsebog, skrevet af Trine Østergaard, der selv har boet og arbejdet i den engelske hovedstad, og som her inviterer læseren med på 14 overraskende gåture. Bogen har forord af guldsmed og smykkedesigner Maria Black, der skriver: ‘Trine’s originale guide er netop et dyk ned i det uoplagte. Dér, hvor du begynder at forstå en by i stedet for at se en by.’ Superfed og inspirerende bog!

F I L O’s bud på årets julegave til den modne mand og/eller kvinde er ‘Moderne kirkevandringer’ af Dorthe Møller, som er uddannet fra Fyns Kunstakademi og tillige en meget dygtig fotograf. Bogen er en guide til og beskrivelse af danske, moderne kirker, men det er også en flot billedbog, der på smuk vis indbyder til inspiration, refleksion og egne vandringer i de danske kirker. Bogen bugner af fotos, forfatteren selv har været rundt i det ganske land for at knipse.

Sidst, men ikke mindst udgiver vi ‘Jakob Ejersbo. Et portræt’, der så at sige er en “dåseåbner” til Ejersbos forfatterskab, men som også rummer interviews med folk, der kendte Ejersbo samt værkuddrag. Bogen er skrevet af to gymnasielektorer.”  

 

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi venter os rigtig meget af ‘Moderne kirkevandringer’, som er F I L O’s bud på årets julegave til den modne mand og/eller kvinde. Bogen er en guide til og beskrivelse af danske, moderne kirker, men det er også en flot billedbog, der på smuk vis indbyder til inspiration, refleksion og egne vandringer i de danske kirker.

Bogen bugner af fotos, forfatteren selv har været rundt i det ganske land for at knipse. ‘Moderne kirkevandringer’ er skrevet af Dorthe Møller, som er uddannet fra Fyns Kunstakademi og tillige en meget dygtig fotograf.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere