BØGERNES HØJSÆSON. Forlaget Arvids

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser.

Arvids slutter bogsæsonen med en eventyrlig rejse, som begynder i Ishavet:

‘Kong Zobels jordomrejse’ af Jean-Christophe Rufin tager dig med på en fantastisk rejse sammen med Auguste Benjowski, som undslipper sibirisk fangenskab og flygter sammen med guvernørens datter og begiver sig ud på det iskolde hav, godt 30 år efter Vitus Berings anden ekspedition.

Efter en dramatisk rejse til Frankrig, som i lighed med andre europæiske lande planter flaget, hvor det er muligt, sendes Auguste til Madagaskar for at kolonisere øen. Det lykkes ham at samle øens stammer, som udråber ham til konge. Det er utænkeligt for Auguste, der er vokset op med fransk oplysningsfilosofi.

Sammen med hustruen opsøger han Benjamin Franklin, en af hovedmændene bag den amerikanske uafhængighedserklæring. Og det går op for Auguste, at indbyggerne på Madagaskar ikke har brug for indblanding.

Ingen marokkanske forfattere i efteråret? Nej, men hen over sommeren har vi udgivet ‘Den der fortjener at blive elsket’, gribende brevroman af Abdellah Taïa, og ‘Lystægteskabet’ af Tahar Ben Jelloun, som man kunne møde på Louisiana Literature.

Intet efterår uden en krimi! Årets Montalbano, ‘Sporet i sandet’, udkommer den 26.10. Andrea Camilleris tolvte på dansk.

Sidst, men ikke mindst: to franske billedbøger af høj kvalitet: ‘Cyranos næse’ af Géraldine Maincent, meget morsomt illustreret af Thomas Baas. Og ‘Cykelturen’ – om at lære at køre på cykel, rørende og smukt fortalt og tegnet af Sébastien Pelon.

 

Foto fra venstre: Oversætter Inge-Lise Dalager, Tahar Ben Jelloun og undertegnede.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere