BØGERNES HØJSÆSON. Forlaget Ekbátana

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. Forlægger Christel Sunesen kommer også undervejs ind på de positive toner fra Bogforum overfor mikroforlag.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Det er ganske simpelt: En (1) bog – men en virkelig god en af slagsen, som jeg glæder mig fabelagtigt meget til, nemlig Lars Emil Foders ‘Fabelagtigheder’. Det er hans prosadebut, og den består af 44 historier, fabler vittigheder, drømme, digte – eller netop fabelagtigheder – som på en bevidst og undersøgende måde leger med vores forventninger til genrer og virkeligheden.

Det er rablende, lyriske og underholdende tekster, der reflekterer over vores verden, og hvor læseren møder så forskellige karakterer som det sentimentale egetræ, den sidste publikummer, en hornfisk og ikke mindst Overlegekammeraten Døden, som måske egentlig er en pædagog, der hedder Jytte.

Der er herligt højt og lavt til loftet på en og samme tid, og det er en bog, som gerne vil få folk til at tænke og grine i samme åndedrag. ‘Fabelagtigheder’ udkommer til november, men kan helt eksklusivt købes til Bogforum den 26.-28. oktober på forlagets stand.

Derudover kommer Anders Haahr Rasmussens ‘Det var ikke planen at købe kålroer’ i andet oplag – kun et halvt år efter den udkom. Det er en herlig succeshistorie for et lille forlag, at en lidt skør satsning som en kogebogsroman har begejstret så mange læsere.”

 

Hvilken udgivelse venter I jer mest af?

”Det siger jo lidt sig selv med kun én ny udgivelse på programmet, så lad mig i stedet fremhæve, at for første gang skal jeg og 27 andre mikroforlag på Bogforum, hvor vi får vores eget område og scene – med det passende navn Ny Scene.

De små forlag oplever et sandt boom i disse år – både i antal, mangfoldighed og udgivelse af gode, vigtige bøger, som tør at satse på det lidt anderledes. Efter der i en årrække er kommet flere og flere litteraturfestivaler for de små forlag – Lille Bogdag, boghandel, skifter, Boggods, Vesterbro bogfest og så videre – har Bogforum opdaget, at de nok også må komme med i legen, og det er vi fantastisk glade for.

Da de fleste mikroforlag arbejder con amore i litteraturens tjeneste, har de nemlig ikke de økonomiske midler til at have en almindelig stand på Bogforum. 

Vi glæder os alle sammen meget til at snakke med de læsere, som vi normalt har lidt sværere ved at nå ud til, men som vi bestemt tror vil kunne finde masser af herlige læseoplevelser hos de små forlag. – Det er nemlig slet ikke så mærkeligt, som man ku tro!

Hele programmet til Ny Scene kan findes på en Facebook-side. Fra forlaget kan du høre Anders Haahr Rasmussen læse op lørdag kl. 10.45, Ida Monrad Graunbøl søndag kl. 12.30 og Lars Emil Foder søndag kl. 17. ”

 

Kom forbi og hils!”

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere