BØGERNES HØJSÆSON. Forlaget November

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser.

Egentlig skulle forlaget have heddet September, men forlagets eneste redaktør blev bleg, da han erindrede sig, hvad Forlaget Oktober står for. – Tænk om nogen tror, vi bilder os ind at komme før dem.

Så nu kommer vi efter dem.  

Forlagets raison d'être i dette efterår er den serie af romaner, der hedder ‘Uren’ og består af planlagte fem bind med cirka én udgivelse om året. Forlaget ejes af forfatteren til serien og er med andre ord et selvudgiverforlag, hvor psykolog og officer Karen Schultz for egne penge har sat et stort, professionelt bogprojekt i søen. Når Knausgård og Heiberg kan, så …

 

Professionelt fra top til tå

Erfarne bogfolk som Jonas Holm og Carl-H. K. Zakrisson har leveret til forlagsarbejdet for at sikre, at resultaterne bliver professionelle og dermed noget andet, end det bogbranchen måske forbinder et selvudgiverforlag med. Og første bind er i oversættelse til engelsk af Tod Spoerl.

Det er et selvbevidst projekt, som de fleste ville skamme sig over at ville. Og at ville vise frem. Men forlægger Karen Schultz, der har flere fagbøger på etablerede forlag bag sig, ved, at hendes drive stammer fra det, hun har manglet. Hun er vokset op uden far, uden penge, uden omsorg. Alligevel kan det lade sig gøre at blive en succes i den forstand, at hun lever det liv, hun vil, og laver de projekter, hun vil.

Efteråret har været travlt med fokus på førsteudgivelsen - der udkom 1. november - og med introduktion af hele projektet. Bogen er blevet sammenlignet med ‘Et lille liv’ og med ‘Indigo’, og fra børnepsykologisk side er bogen anmeldt som et autentisk og meget troværdigt indblik i børne- og ungdomsliv på egen hånd.

Forlaget venter sig meget af den samlede serie, bind to har kvinde & soldat som tema, og omslaget skal være pink er planen. En del af forlagets arbejde foregår i øvrigt i Grønland, hvor Karen Schultz sammen med sin grønlandske mand bor i deres bygdehus forår og efterår i en måned ad gangen.

Forlaget November er allerede nu interesseret i at modtag manus fra andre, der gerne vil have udgivet fiktion eller autofiktion, for den nuværende status som selvudgiverforlag må gerne blive en anden.

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere