BØGERNES HØJSÆSON. Historia

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. I dag er det forlagsredaktør Jack J. Frederiksen.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

"Selvom vi på Historia producerer og udgiver bøger hele året rundt, peaker det også hos os i efteråret.

Vi har en del dokumentariske og historiske bøger på vores program i efteråret. Dertil kommer biografier, børnebøger, enkelte romaner, en Tycho Brahe-antologi og en debatbog i forbindelse med 50-året for 1968.

Af de cirka 60 titler, vi forventer at udgive i 2018, udkommer lidt over halvdelen her i løbet af efteråret." 

 

Hvilke udgivelser af jeres egne venter I jer mest af?

"Forfatter og journalist Helle Juhl udkommer med bogen ‘Mathildes Krig’, der er en spændende og sandfærdig historie om vestjyske Mathildes oplevelser som missionær i den tyske koloni Salomonøerne under Første Verdenskrig. Her oplever hun blandt andet at blive krigsfange hos japanerne, der invaderer øerne.

En anden interessant udgivelse er journalist Anna Prai Olsens bog ‘Hvor peberet gror’, der omhandler ØK og den danske tilstedeværelse i Sydøstasien under 1930´ernes depression og Anden Verdenskrig.

Især på Fyn må TV2Fyns tidligere direktør, Ebbe Larsens erindringer ‘Tidsbilleder’ blive et hit. Ebbe er et kendt ansigt i den fynske medieverden og kendt for blandt andet dokumentarfilmene om ‘Dengang i Danmark’ og en række bogudgivelser. Denne bog udkommer på vores imprint Forlaget Lauritz.

I den skønlitterære genre må Linda Lassens ‘Et års Barndom’ nævnes, og for de fodboldinteresserede er Jesper Harborg klar med VM-bogen ‘Fodbold, storpolitik og røverhistorier’. Begge sidstnævnte bøger udkommer i forbindelse med BogForum. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere