Bøgernes højsæson. Hjulet

Varme og gode bøger. Vagn Plenge fortæller om forlaget, der udgiver bøger fra de varme lande.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Hjulet har siden 1976 udgivet skønlitteratur og børnebøger fra de varme lande og er dermed kommet langt omkring i verden med spændende, morsomme, medrivende fortællinger. Dette efterår er ingen undtagelse:

‘Sweet-havnen’ af Lakambini Sitoy er en fængslende roman baseret på en virkelig sag: En video med tre unge kvinder i seksuelle situationer, optaget og sendt på markedet uden deres vidende.

Videoen bliver en særlig stor skandale fordi de har forbindelse til provinsbyens anerkendte universitet, Sweethaven, men berører selvsagt også dem selv og deres familier – ikke mindst den 16-årige Naia. Hendes mor vender chokeret hjem fra hovedstaden, hvor hun har arbejdet i mange år.

Endvidere billedbøgerne ‘Ildtyven’ om, hvordan ilden kom til menneskene (Mexico); ‘Josefs vugge’om en vugge som alle landsbyens nyfødte ligger i (Sydafrika); ‘Fedel-li’ om musikbuen der får alle dyrene til at danse (Sydafrika); og ‘Fuglenes herre’ om en modig lille fugl og en dreng hvis far er såret af en landmine (Angola/Brasilien).”

Hvilken udgivelsen venter I jer mest af?

”‘Sweethaven-sagen’ fordi det er en aktuel og universel beretning om overgreb på kvinder – og samtidig skildrer tre generationer af kvinder, splittet mellem tradition og modernitet. 

Opklaringen af sagen rummer et spind af hemme­lig­heder, fordomme og klasse­modsætninger. Romanen er tidligere udgivet af ansete forlag i USA og Frankrig. Den prisbelønnede forfatter er dansk gift og bosat her siden 2008. Hun underviser i engelsk på Studieskolen i København.”

 ---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere