Bøgernes højsæson. Lamberth

De kommende måneder er bogelskerens festtid. I dag fortæller Torben Lamberth fra forlaget Lambert om efterårsprogrammet.

Her hvor rimfrosten så småt begynder at sætte sig i græsset, og selv de største træer må slippe deres tørre, gulnede blade, må man glæde sig over, at det ikke er alt, som visner og dør. 

Og selv i vores del af branchen, som er ramt af nedskæringer på bibliotekerne og dermed lidt trængt, er der også plads til udvikling.

Med mere end 200 nyudgivelser og omkring 100 nye e-bogstitler, er 2019 således LAMBERTHs til dato mest produktive år. Størstedelen af vores udgivelser er børnebøger, som retter sig mod nul-ni-årige og primært sælges til bibliotekerne. Mange handler om natur og dyr – emner med et stort udlån på både folke- og skolebiblioteker – og kunne via en boghandel sagtens lande rigtig godt hos et barn, som er særlig interesseret i vilde dyr eller dinosaurer.

Men traditionelt set fører boghandlerne en anden mere bredt sælgende del af vores program, og her i efteråret har vores sælger, Tim, blandt andet nye bøger om Mumitroldene, Musen Malle samt en ny serie af en fransk designer Peggy Nille med på turen. 

Peggy Nille laver de mest fantastiske myldrebøger med ting, man skal lede efter eller tælle. Hun er inspireret af naturen, men også af Murakamis univers. 

---

 

De flotte Peggy Nille-bøger.

---

De tre myldrebøger er lidt svære – nok mest til større børn – og så smukke at voksne også vil nyde dem, og vi har faktisk valgt også at lave plakater og kort af en del af de farverige motiver.

Der er også nyt omkring Hans Scherfig, som lige efter nytår er i fokus med en ny udstilling på Nivaagaard. Vi har i forvejen et stort udvalg af bøger og papirvarer med Hans Scherfigs motiver, men der kommer blandt andet puslespil og notesbøger. 

Her i efteråret påbegynder LAMBERTH også en produktion af lydbøger, som der er stor interesse for. Vi har været længe om at komme i gang, men har lydbogsrettigheder til et stort antal titler og ser et potentiale i området, som vi glæder os til at være med til at udvikle.

Hvis vi bliver i den indledende parallel, bliver det med et naturfagligt udtryk et ’frø-år’, hvor der ovenpå forrige sommers tørke nu bliver dannet en masse nye kim, som kan udvikle sig fremover – forhåbentlig ikke bare hos LAMBERTH, men også hos kolleger og samarbejdspartnere.

 

God høst!

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere