Bøgernes højsæson. Modtryk

Et efterår i spændingens tegn. Malene Schioldan fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk?

”Modtryks udgivelser fordeler sig generelt med 50/50 på krimi/spænding og skønlitteratur. Og dette efterår er ingen undtagelse.

Vi har et par af de helt store udgivelser på programmet, for Jan Guillou udkommer med det måske næstsidste bind, ‘Den anden dødssynd’, i serien Det Store Århundrede, og David Lagercrantz har skrevet sin afslutning på Millennium-serien – ‘Hende der må dø’, der er sjette bog i serien om Lisbeth Salander.

Selvom den nyeste Harry Hole roman, ‘Kniv’, udkom før sommerferien, så kommer den til at fylde rigtig meget for os her i efteråret.

Af nye forfattere er vi stolte af at kunne præsentere svenske Nina Wahä med hendes barske familieroman ‘Testamente’ (nomineret til Augustprisen) og den skånske krimiforfatter Anders de la Motte, som vi er vildt glade for at have fået på vores liste.”

 

Hvilke/n udgivelse/r venter I jer mest af?                                          

”Vi hepper selvfølgelig på alle vores bøger og arbejder for, at så mange læsere som muligt vil læse forfattere udgivet på Modtryk.

Ja, i det hele taget, at så mange som muligt vil vælge bøger at berige deres liv med frem for så meget andet.

Guillou, Lagercrantz og Nesbø får naturligvis stor succes. Vi krydser fingrene særligt hårdt for Anders Roslund og hans eminente og stærkt anmelderroste krimi ‘Hun skal leve’ – sjældent er en spændingsroman blevet modtaget så overvældende, og vi håber, at mange læsere vil få øje på den.

Og så er der jo vidunderlige Stephen Fry, som er aktuel med ‘Helte’ om den græske mytologi.”

 

Malene Schioldan er interviewet på BogMarkedet om fremtiden for forlaget Modtryk.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere