Bøgernes højsæson. Montagne

De kommende måneder er bogelskerens festtid. I dag fortæller Britt B. Tippins om forlagets efterårsprogram.

Småt, men godt må være betegnelsen for Montagnes efterårsprogram. Fra begyndelsen har princippet været at udgive et begrænset antal titler, således at der er tid til at give hvert værk og hver forfatter den opmærksomhed, de fortjener.

Det betyder blandt andet, at vi ikke inddeler programmet rigidt i forår, efterår og så videre, men at vi forsøger at sætte spot på alle bøgerne hele året, hvilket vi også gør op til for eksempel Bogforum.

Vores 2019-liste er vokset med to efterårsudgivelser: ‘Ud af slumreland’ af debutant Mikkel Mosen samt ‘Denne aften’ af franske Joachim Schnerf, og begge disse titler glæder jeg mig virkelig til at følge.

Det er altid en særlig oplevelse at lancere en debutforfatter, og i Mikkels tilfælde har det været noget ganske specielt, fordi han begyndte på romanprojektet forrige år på vores forfatterskole Writers Academy. 

Også Joachim Schnerfs roman har en særlig plads i mit forlagshjerte; det er stor litteratur i lille format, en særdeles smuk, rørende og ofte morsom fortælling om en gammel jødisk mand, der har mistet sin kone.

Bogen har vundet en række priser, herunder Prix Orange du Livres, og jeg er overbevist om, at denne lille perle nok skal finde vej til danske læsere også.

Man kan i øvrigt møde alle vores forfattere på Montagnes stand på Bogforum i næste måned.

 

Foto: Les Kaner.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere