BØGERNES HØJSÆSON. politisk revy

Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser.

Forlaget politisk revy er et lille forlag, selv om det, udadtil og praktisk, i hele min tid har kørt som fuldt professionelt, så er det småt og krævende på alle måder (men vi udgiver også såkaldt smalle bøger ...)

Tiderne er ikke just med os, det gælder naturligvis især økonomien, som igen hænger sammen med færre bogkøbere, færre læsere, en global udvikling. Tiderne skifter hele tiden, og det går stadig hurtigere – men der er lyspunkter, små engagerede forlag dukker op. Hvordan de klarer sig, må tiden vise.

Ikke desto mindre lever forlaget og udgiver bøger – og er igen, som i alle årene siden BogForums start, med nu i Bella, stand C3-015. Vi har ikke sæsonudgivelser på samme måde som de store forlag, bøgerne kommer, når de er færdige!

Vi har i år udgivet tre nye bøger samt en kommissionsartikel, og en fjerde udkommer desværre først efter BogForum. Men der kom også en ny udgave af Roland Barthes’ ‘Det lyse kammer’ – en vigtig titel for forlaget, nr. 2 i Rævens Sorte Bibliotek.

Joseph Moncure Marchs ‘Dern vilde fest’, tilrettelagt og illustreret af Art Spiegelman, er omsider udkommet i Peter Laugesens oversættelse, den forventer vi os en del af i julehandelen.

Og – ikke mindst – C. Y. Frostholms ‘Træmuseet’, tror og håber vi på vil blive udbredt, et magnus opus (Rævens Sorte Bibliotek nr. 87), der over 568 sider fortæller om træer og digtning og om at være et menneske, endda illustreret med forfatterens egne fotos.

I maj udkom Christian Graugaards ‘Rejsende i hjemve’, 80’er digterens sene lyrikgenkomst. Og endnu en bog er på trapperne i år, Steen Bille Larsens ‘I venstrefløjens øje. Mit liv som fuldtidsaktivist i 60’erne’. En personlig og åbenhjertig beretning i anledning af 50-året for 1968.

I den sammenhæng har vi taget en bog i kommission: Tonje Eliassons ‘Karmakassen. Maos Lyst 1958-2018’. En stor og farvestrålende dokumentation om det kendte kollektiv. 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere