BØGERNES HØJSÆSON. Skjødt Forlag


Bøgernes højtid stråler. I denne serie fortæller en lang række forlag om deres spændende efterårsudgivelser. I dag har forlægger Liv Camilla Skjødt ordet.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

”Men en vis selvironisk distance vil jeg gentage min gode og altid hjælpsomme kollega Arild Batzers svar på samme spørgsmål: ”Vi har det største efterårsprogram i forlagets historie.” Vi udgiver nemlig hele tre bøger i løbet af november og december måned. Vi plejer at udgive to-tre stykker om året, så det er store sager her i butikken.

Den 9. november udkommer ‘Autonauterne på kosmostradaen’ fra 1982 af argentinske Julio Cortázar og hans canadiske kone Carol Dunlop. Vi udgav sidste år med stor succes hans hovedværk fra 1963, ‘Hinkeleg’ – med 53 års ’forsinkelse’ – og vi lægger nu an til at lave et egentligt Cortázar-bibliotek på dansk.

Vi oplever en stigende interesse for hans forfatterskab, og derfor har vi også sammen med oversætter Ane-Grethe Østergaard, professor Martin Zerlang og Jørn Boisen taget initiativ til SLANGEKLUBBEN – det danske Julio Cortázar-selskab – som er under stiftelse.

Den 16. november udgiver vi ‘Lysende republik’ af spanske Andrés Barba, som blev hædret med den store spanske romanpris Premio Herralde i 2017. Det er noget så atypisk for forlaget som en litterær roman, der tangerer thriller og gys. Jeg har aldrig selv været optaget af krimigenren, men Barba kan noget helt særligt, ikke mindst fordi hans hovedpersoner som oftest er børn, som man ikke helt ved, om man skal frygte eller have medlidenhed med.

Den 7. december udgiver vi en ægte darling i mexicansk litteratur, nemlig Mario Bellatin og hans hovedværk ‘Skønhedssalon’, som er kendt og elsket (eller hadet) over det meste af Latinamerika og i øvrigt oversat til alverdens sprog. Nu også til dansk med godt 24 års ’forsinkelse’.”

 

Hvilken udgivelse af jeres egne venter I jer mest af?

”Vi forventer os rigtig meget af vores nye forfatter Andrés Barba, som allerede er oversat til en lang række sprog og står over for sit egentlige internationale gennembrud.

Vi har købt rettighederne til endnu en af hans romaner, ‘Las manos pequeñas’ (Små hænder), der netop er solgt til filmatisering. Og så har vi inviteret ham til Danmark i begyndelsen af marts 2019, hvor han blandt andet skal optræde på Gentofte Bogmesse og Authors in Aarhus.

Det fulde program er endnu ikke helt på plads, men det bliver fire dages turné rundt i Danmark, hvor læserne får rig mulighed for at møde ham på flydende engelsk; han er nemlig også oversætter og har blandt andet oversat Herman Melville, Joseph Conrad, Henry James, Scott Fitzgerald og Dylan Thomas til spansk.”

 

 

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere