Bøgernes højsæson. Vild Maskine

Vi bogelskere har taget hul på årets festtid. Rebekka Gertz Andersson og Mads Heinesen fortæller om efterårets udgivelser. 

Vi har her til efteråret primært børnebøger på programmet, men en enkelt titel for voksne er der blevet plads til. Vi har fremhævet fem bøger, som vi mener bør få særlig opmærksomhed:

 

  • ‘Terrror på hjernen’ en graphic novel for voksne af Jakob Albrethsen, som til daglig arbejder som forsker på Rigshospitalet. Hans debutbog, ‘Alt du kan se’, blev i 2015 nomineret til Pingprisen i kategorien Bedste danske debut. Han er en spændende tegner i stor udvikling, som skiller sig ud på grund af sit særlige formidlingstalent.

  • ‘Drømmecykler og fodboldhunde’, en humoristisk og fantasifuld digtsamling for børn af den anerkendte digter Carsten René Nielsen. Det er hans første digtsamling til børn. Den er fornemt illustreret af Mette Marcussen og henvender sig til alle fra fem år og op. Den vil efter vores bedste overbevisning være én af 2019’s must read-udgivelser på børnelitteraturfronten i Danmark. Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.

 

  • ‘Carlo Garn i det ydre rum’ og ‘Carlo Garn og spøgelset’ er de to første bøger om den excentriske pensionerede tryllekunstner Carlo Garn og hans venner. Forrygende og humoristiske historier, tegnet og fortalt af Jacob Rask Nielsen. Carlo Garn var oprindeligt udvalgt som vindertegneserien i Berlingskes store tegneseriekonkurrence i sidste årti. Berlingske kaldte ham efterfølgende ”et af landets oversete tegneserietalenter”. Jacob Rask Nielsen blev i 2010 nomineret i kategorien Bedste danske debut til Komiks.dk-prisen.

 

  • ‘Uden mor’ er en rørende børnebog af debutanten Salma Ahmad (f. 1974) og gennemillustreret af Runa Steppinge. Bogen handler om Meena, der netop har mistet sin mor, og den skildrer ærligt og rørende kærligheden og sorgen, men også hvordan Meena og far lever videre uden mor. Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond.

 

Alle ovennævnte bøger, undtagen Carlo Garn-bøgerne, vil kunne købes i forsalg på vores stand nr. C2-012 på Bogforum.

Vi ønsker alle et godt efterår i læsningens tegn!

 


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere