Børnenes jord

Forfatter: Gipi
Originaltitel: La terra dei figli
På dansk ved: Karina Florentz Hansen
Sider: 288
Omslag: Hardback
Forlag: Forlaget Forlæns

Postapokalyptisk fortælling fra Italiens førende serieskaber  
Den italienske tegneserieskaber Gipi fortæller en historie om familie, maskulin skrøbelighed, og hvad det vil sige at være menneske, i denne post-apokalyptiske graphic novel. 
Brødrene Lino og Santo er født efter den katastrofe, der udslettede civilisationen. De bor i et sumpområde sammen med deres fjerne, utilnærmelige far, der opdrager dem strengt. Han lærer sine sønner, hvordan man finder mad, der ikke er forurenet, hvordan man skaffer sig af med et lig og lærer dem, at de aldrig må bruge ordet ”elske.” Han lærer dem derimod ikke at læse, og han forbyder dem at komme i nærheden af den notesbog, han selv konstant skriver i.   
Da faren pludselig dør, står de to brødre alene i en verden, de ikke helt forstår, og håber, at den hemmelighedsfulde notesbog rummer svarene på deres spørgsmål.  Følg brødrene på deres rejse gennem en verden, de ikke ved, at de er blevet beskyttet mod, når de begiver sig ud på en mission for at finde nogen, der kan at læse notesbogen for dem og afsløre mysterierne om den mand, som de desperat håber elskede dem trods sin strenghed.  
Om tegneren: Gipi, hvis rigtige navn er Gian-Alfonso Pacinotti, blev født i Pisa i 1963. Han indledte sin karriere som illustrator og reklametegner, inden han i 1992 begyndte at skabe kortere tegneserier for en række italienske magasiner. Med fortællingen ”Appunti per una storia di guerra” (”Noter fra en krigshistorie”, ikke udsendt på dansk) brød han i 2005 igennem til et internationalt publikum, og bogen vandt bla. hovedprisen ved Europas største tegneseriefestival i den franske by Angoulême. I 2018 modtog han ved samme festival kritikerprisen for ”Børnenes jord”, der nu bliver det første af hans værker, danske læsere får mulighed for at stifte bekendtskab med.

Fakta om bogen
Titel: Børnenes jord
Forfatter: Gipi
Originaltitel: La terra dei figli
På dansk ved: Karina Florentz Hansen
Sider: 288
Omslag: Hardback
Forlag: Forlaget Forlæns


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere