BG Banks gæstebud

»Man inviteres til smagsoplevelser i Karen Blixens køkken på Rungstedlund med opskrifter fra baronessens tid.« Sådan står der bl.a. i begrundelsen for, at Karen Blixens gæstebud er blevet valgt til Årstidens Bog af BG Banks Litterære Rådgivningsforum. Og hvad var derfor mere nærliggende end at præsentere bogen på Rungstedlund med kulinariske lækkerier fra museets cafe, hvor Annelise Nielsen på...

»Man inviteres til smagsoplevelser i Karen Blixens køkken på Rungstedlund med opskrifter fra baronessens tid.« Sådan står der bl.a. i begrundelsen for, at Karen Blixens gæstebud er blevet valgt til Årstidens Bog af BG Banks Litterære Rådgivningsforum. Og hvad var derfor mere nærliggende end at præsentere bogen på Rungstedlund med kulinariske lækkerier fra museets cafe, hvor Annelise Nielsen på fornem vis holder ånden fra Madam Carlsen, som baronessen kaldte sin fremragende husholderske, i hævd.
Inden de mange delikatesser blev serveret på terrassen, havde Jørn Lund vittigt begrundet valget af netop denne bog, samspillet mellem fotografen Jens Lindhes mange skønne fotografier og Ebbe Mørks medrivende tekst. Jørn Lund læste en passage fra bogen op, om udgivelsen af Skæbne-Anekdoter i 1958. I god tid før udgivelsen ringede Blixen Gyldendals direktør op og sagde: »Direktør Lindhardt, De ved, at jeg ikke holder af at være i Danmark, når mine bøger udkommer, så jeg foreslår, at De og Deres kone inviterer Clara og mig til Amsterdam, hvor jeg ikke har været, siden jeg var 19 år. Vi vil gerne bo på Hotel Amstel.« Det kunne Lindhardt naturligvis ikke sidde overhørigt, og i de næste tre, fire dage levede Karen Blixen af østers også til morgenmad! På Rijksmuseum spurgte en kustode Otto Lindhardt, om det var dronningen af Belgien, de var sammen med, hvortil Lindhardt kort og godt svarede ja – for ikke at skuffe manden.
Som det er kutyme fik Ebbe Mørk og Jens Lindhe hver overrakt Det Gyldne Bogmærke i Karen Blixens dagligstue overvåget af en stolt forlægger, Karsten Blauert, Politikens Forlag.
Karen Blixens gæstebud var den ottende Årstidens Bog, og hvor den før har kostet 349 kr., kan den nu erhverves til 199 kr. frem til udgangen af september.

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere