Billedkunstnere i Holckenhus

Sider: 104
Omslag: Bog & kassette
Omslagsgrafiker: Rasmus Eckhardt
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S

Holckenhus er den statelige bygning på hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Stormgade, skråt over for Tivoli og Ny Carlsberg Glyptotek. I dagspressen p.t. kendt som et af de huse den amerikanske kapitalfond The Blackstone Group har opkøbt i København.
Blackstone  ønsker at sløjfe de billige atelierlejligheder oppe under taget, som mere end 70 udøvende billedkunstnere og skulptører til dato har boet og arbejdet i, og i stedet opføre dyre luksuslejligheder uden bopælspligt. Da huset blev opført var tanken ellers, at der skulle etableres atelierlejligheder med billig husleje til udøvende kunstnere. I 1892 flyttede Peter Severin Krøyer og hustru Marie Krøyer ind som de første.
Billedkunstnere i Holckenhus giver et vue over alle de kunstnere, det kan dokumenteres har boet eller arbejdet i huset – fra Krøyer til Bonnén – og er rigt illustreret med et værk af næsten samtlige kunstnere.
Bogen er forsynet med forord af dr.phil. Else Marie Bukdahl, der fortæller, hvordan de kunstnere, der har arbejdet i Holckenhus siden 1800-tallet, i mikroformat repræsenterer adskillige af de fremtrædende tendenser og nybrud, der har præget dansk kunst.

Fakta om bogen
Titel: Billedkunstnere i Holckenhus
Sider: 104
Omslag: Bog & kassette
Omslagsgrafiker: Rasmus Eckhardt
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere