Billie: Afgang 9.42 til et nyt liv

  • Nye udgivelser
  • 12/04/2017
  • Turbine

Forfatter: Sara Kadefors
Originaltitel: Billie: Avgång 9:42 til nya livet
Originalsprog: swe
På dansk ved: Louise Ardenfeldt Ravnild
Sider: 148
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Her starter Billies nye liv!
 
Billies mor er syg, og derfor skal Billie i plejefamilie. I et brunt hus. I udstedet Bokarp i Sverige. En lille by, hvor alle kender alle, og måske derfor er der i den nye familie strenge regler for, hvordan man opfører sig. Både ude og hjemme.
Familien består af en reserveret og striks mor, en overfrisk far og to børn, der bare opfører sig sært. Men Billie er ikke typen, der bryder sammen eller giver op, tværtimod beslutter hun sig for at kæmpe hårdt for at passe ind både i familien og i skolen. Billie finder hurtigt ud af, at man helst ikke skal gå op til husene på Solbakken, at der er regler for alting derhjemme, og at det ikke er lige meget, hvem af pigerne fra den nye skole man er bedsteveninder med.
Snart indser Billie, at ikke alt er så lige til i Bokarp. Folk bærer på mørke hemmeligheder og har mystiske konflikter med hinanden, og der er tydeligvis noget, som alle fortrænger og prøver at dække over i Billies nye plejefamilie. Men hvad er det egentlig, de skjuler?
 
Billie: Afgang 9.42 til et nyt liv handler ikke kun om at anstrenge sig for at passe ind, men lige så meget om, hvordan Billie ved sin blotte, åbne og umiddelbare tilstedeværelse påvirker folk omkring sig og stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor tingene er, som de er, og om de mon ikke godt kunne blive bedre.
 
Sara Kadefors (f. 1965) var oprindeligt radiojournalist, men debuterede som ungdomsbogsforfatter i 2001, hvor hun også modtog den prestigefyldte, svenske pris Augustpriset. Siden har hun skrevet flere bøger, både til voksne og unge, samt skrevet til film, tv og teater. Hun bor i Stockholm med mand og to børn.

Fakta om bogen
Titel: Billie: Afgang 9.42 til et nyt liv
Forfatter: Sara Kadefors
Originaltitel: Billie: Avgång 9:42 til nya livet
Originalsprog: swe
På dansk ved: Louise Ardenfeldt Ravnild
Sider: 148
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere