Birthe Melgård, 50 år

Faktisk hedder Birthe Melgård – Mortensen. Officielt er Mortensen droppet, men i danskredaktionen på Gyldendal er ingen i tvivl. For der kalder man blidt drillende og meget hengivent Birthe Mortensen, for hun er en ganske særlig person, halvt oldfrue, halvt intellektuel skarpskytte og dertil en meget yndig kvinde, hvis tillid det er en ære at have, og hvis venskab man slet ikke kan få nok af....

Faktisk hedder Birthe Melgård – Mortensen. Officielt er Mortensen droppet, men i danskredaktionen på Gyldendal er ingen i tvivl. For der kalder man blidt drillende og meget hengivent Birthe Mortensen, for hun er en ganske særlig person, halvt oldfrue, halvt intellektuel skarpskytte og dertil en meget yndig kvinde, hvis tillid det er en ære at have, og hvis venskab man slet ikke kan få nok af.
Nu fylder hun halvtreds, og man må ligesom bremse op og sige: det kan da ikke være sandt, det er hun alt for ung til! Men så husker man alderens visdom, som hun ejer i rigt mål og bøjer sig for kendsgerningen og skynder sig at ile hende i møde og sige tak og til lykke.
Birthes baggrund er den akademiske, men man skal lægge mærke til, at et af hendes universitetsspecialer handlede om Leif Panduro.
Det siger meget om hendes sindelag, hvor humoren langt opvejer den respektindgydende autoritet, der også omstråler hendes person. Som forfatter afventer man forlagsredaktørens dom spændt, men når Birthe Melgård responserer, er de bitre piller pakket så godt ind i hendes naturlige venlighed og imødekommenhed, at man er parat til at gå gennem ild og vand for at gøre hende tilpas og komme igen med noget bedre end det bras, man sandsynligvis har afleveret.
Når man ønsker Birthe Melgård til lykke, ønsker man samtidig Gyldendal og dem, der arbejder dér og forlagets forfattere til lykke. Det bliver en glad dag i Klareboderne d. 28.2. – ikke mindst med tanke på hvor mange dage, der følger efter i Mortensens selskab.

Åbent hus d. 28.2. kl. 16-18 i Forværelset, Gyldendal. Indgang Pilestræde 51

Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere