Black box thinking

  • Nye udgivelser
  • 29/11/2016
  • Turbine

Forfatter: Matthew Syed
Originaltitel: Black Box Thinking
Originalsprog: eng
På dansk ved: Dorthe Klyvø
Sider: 344
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine

Hvad enten det handler om udvikling af et nyt produkt, perfektionering af et talent eller blot ønsket om at træffe den rette beslutning, så er Black Box-tænkere ikke bange for at konfrontere deres egne fejltagelser. Faktisk ser Black Box-tænkere netop fejl som den bedste læringsvej. Frem for at fornægte fejltagelser, skyde skylden på andre eller forsøge at spinne sig ud af problemerne, så efterforsker de deres egne fejl som led i en fremtidig successtrategi.  

Hånden på hjertet, hvor mange af os kan sige, at vi har så sundt et forhold til vores fejltagelser?  

Det er lidt af en kliché, at man skal lære af sine fejl, men denne bog afslører den stærkeste læringsmetode, som menneskeheden kender til, og hele det arsenal af teknikker, som anvendes af nogle af verdens mest innovative organisationer. Den afslører også faren ved at undlade at lære af sine fejl – hundredtusindvis af patienter dør årligt som følge af fejl, fordi sundhedsvæsnet lider af en kronisk evne til at undlade at anvende Black Box-tænkning. Ved hjælp af fængslende cases, eksklusive interviews og særdeles konkrete pointer forklarer Matthew Syed – den prisvindende forfatter til bestselleren Bounce - hvordan vi alle kan blive bedre Black Box-tænkere.   Bagsideflap: MATTHEW SYED er en kendt klummeskribent og journalist på The Times. Han skriver features til BBC Newsnight og dukker jævnligt op på CNN International and World Service TV. Efter sin eksamen fra Oxford University med en prisvindende topkarakter i Politik, Filosofi og Økonomi, blev Matthew engelsk mester i bordtennis i næsten et årti, tre gange vinder af Common Wealth-mesterskabet og to gange deltager for England i ved olympiaden. Matthew Syeds første bog, Bounce: The Myth of Talent and the Power of Practice, var blandt favoritterne til William Hill Sports Book of the Year og blev en bestseller i England.  

Sagt om Black Box Thinking:  
”Kreative gennembrud begynder altid med adskillige fejl. Denne fremragende bog viser, hvordan ægte fremskridt ligger i forståelsen og overvindelsen af disse fejl, som vi må lære at rumme.” James Dyson, designer, opfinder og iværksætter  

”Matthew Syed har udsendt en fængslende opfordring til en revolutionering af, hvordan vi forstår succes – ved at ændre vores holdning til fejl. Fejl bør ikke være skamfulde eller stigmatiserende, men derimod spændende og oplysende. Black Box Thinking er fyldt med gode historier og dygtigt udnyttet videnskabelig indsigt og vil for altid ændre din holdning til bommerter.” Daniel Pink, forfatter til Drive og To Sell is Human  

”Opsamling var Matthew Syeds stærke punkt, da han var engelsk mester i bordtennis. Man kunne ikke få noget forbi ham. Og opsamling er netop emnet for denne utroligt vidtfavnende bog. Opsamling af håb, opsamling af erfaring – ikke blot en sand sportsmands beslutning om at få succes ved at lære af sine fejl, men også en ægte humanists ønske om at gøre det samme. En bog, der udfordrer os alle til at blive bedre.” Howard Jacobson, vinder af The Man Booker Prize.  

Fakta om bogen
Titel: Black box thinking
Forfatter: Matthew Syed
Originaltitel: Black Box Thinking
Originalsprog: eng
På dansk ved: Dorthe Klyvø
Sider: 344
Omslag: Hæftet
Forlag: Turbine


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere