Bog efter behov

  • Bøger på bloggen
  • 16/09/2019
  • T J

Litteratur kan være så meget, på så mange forskellige måder. Vi læser alle sammen forskellige bøger, og har forskellige behov som skal udfyldes. Heldigvis er litteraturen så mangefacetteret at den favner os alle sammen. Læs med her, for at blive klogere på dit læsebehov.

Litteratur for dig som keder dig

Hvis du er en af dem, som har en tendens til at kede dig, i dit egen selskab, eller som hurtig får trang til at kigge efter noget nyt, så kan det være en god ide at du kaster dig over novellegenren. En novelle er en kortere historie, du behøver altså ikke at fordybe dig i en murstensklassiker.

I dag er det flere gode forfattere som skriver noveller, og kvaliteten på kortprosa er høj. Det findes også noveller i forskellige genre, så enten du er til science fiction, frække noveller, eller noget mere i den filosofiske retning, så kan du finde noget som favner dine behov. Hvis den frække novelle fik vækket helt andre behov, så kan du forfølge dem hos scor.dk.

Hvis du er typen som har brug for at lave noget, samtidig som du får påfyld af litteratur, så er det en oplagt mulighed, at du lytter til en lydbog. Med en lydbog i ørene kan du løbe en tur eller gøre rent, samtidig som du nyder en god historie.

Litteratur for dig som ønsker fordybelse

Hvis du har det sådan at litteratur er synonymt med fordybelse, så kan det være ,at du skal fordybe dig i en rejse igennem klassikerne. Det er masser af genial litteratur som venter på at blive læst, og det er altid godt at kunne krydse klassikerne af på læselisten. Et godt sted at starte er ved Auguste Flauberts, Madame Bovary, inden du bevæger dig videre til Dostojevskijs katalog. Begge dele er litteratur som kræver fordybelse.

Det findes også rigtig meget god faglitteratur, hvis du har lyst til at udvide horisonten, igennem litteraturen. Hvad med at blive klogere på psykologi eller læse sig op på filosofi? Mulighederne er der, det er op til dig, hvad du ønsker at få ud at din næste læseoplevelse.

I den lette afdeling

Der findes dage hvor man bare har lyst til at forsvinde ind i en bog, og der findes dage hvor man bare har brug for lidt let underholdning. Hvis du ønsker at litteraturen skal virke afkoblende, og underholdende, på samme tid, så er det en god ide at du læser en krimi.

Krimigenren har udviklet sig voldsomt i løbet af de seneste år, og det findes i dag et væld af gode krimier, du kan give dig i kast med. Mange krimier fungerer som serier, hvor du kan se frem til flere timer, dage og uger med underholdende spænding.

---


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere