Bogbranchens formidlingspris

For tredje år i træk uddeles den prestigefyldte formidlingspris ved litteratur- og bogbranchens store fest, Blixenprisen den 24. maj. Lise Vandborg, chefredaktør for Litteratursiden, fortæller om formidlingsprisen.

Litteratursiden har taget initiativ til prisen og er for tredje år i træk sponsor for den i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekarforbundet. Lise Vandborg (formand) er sammen med forfatter Jesper Stein og kritiker Marie Louise Kjølbye med i den jury, der nominerer tre kandidater (og finder en vinder) med afsæt i indstillingerne.

Prisen kan gives til for eksempel en bibliotekar, en underviser eller en litteraturformidler/kritiker i medierne.

Hvorfor er det vigtigt med den slags priser til formidlere?

”Den gode og kompetente formidling er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor bogen i stigende grad udfordres af andre medier. Med prisen vil vi sætte fokus på hvor stor en rolle selve kurateringen af litteraturen har i forhold til at inspirere folk til at læse mere.”

Hvad skal en god formidler kunne - synes du - hvis vedkommende skal gøre sig fortjent til at vinde prisen?

”Det er en professionel formidler, som brænder for og gør noget ekstraordinært for at inspirere folk til at læse mere. En ildsjæl, som giver sin læseglæde videre til børn og/eller voksne på nye, kreative måder.”

Hvem kan indstille kandidater?

"Alle kan indstille en kandidat eller en gruppe/organisation, som de mener har leveret 'Årets indsats for litteraturformidling'."

Man kan indstille indtil 5. februar 2019 her."

 

Tidligere vindere af formidlingsprisen:


2017: Bibliotekar Vibeke Johansen for indsatsen med Krimimessen i Horsens.

2018: Værter Klaus Rothstein og Nanna Mogensen for programmet 'Skønlitteratur på p1'.


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere