Bogefteråret hos Aarhus Universitetsforlag

Traditionen tro præsenterer danske forlag deres efterårs- og juleprogram hos os. Carsten Fenger-Grøndahl fortæller.

Hvordan ser efterårets udgivelsesprogram ud hos jer – sådan i grove træk? 

Serierne fylder meget i vores udgivelsesprogram, og dette efterår er ingen undtagelse.

”Årets to sidste Tænkepauser handler om FANTASI og EMOJIS. Fantasien er nem at få øje på hos legende børn, men hvad er der sket med os voksne? Har vi mistet den mellem arbejde, banklån og nystrøgne skjorter? 

Det kommer Andreas Lieberoth med et bud på. Mens Tina Thode Hougaard kaster sit skarpe blik på de små gule figurer. Det lyder som pynt, men handler om store ting som identitet og minoriteter. For emojis er for alle, og deres fravær er lige så iøjnefaldende som en blinkende smiley.

---

    

---

I vores anmelderroste historiske serie 100 danmarkshistorierhvor forskere på 100 små sider behandler danmarkshistoriens vigtigste begivenheder og tematikker, udgiver vi blandt andet Louise Nyholm Kallestrups ‘Heksejagt’.

Hun fortæller historien om Danmarks troldfolk, som man i 1500- og 1600-tallet troede stod i ledtog med Djævelen. Hekseforfølgelserne er et af historiens mange eksempler på, hvordan det kan gå, når frygten får lov at tage over.”

---

 

---

Hvilke udgivelser venter I jer mest af?

”Vi glæder os meget til Katia Johansens ‘Ti kongers tøj’. Den smukke bog giver historien om kongernes garderober fra Christian 4. til Frederik 7. fortalt gennem Rosenborgs dragtsamling.

De royale dragter udstilles uhyre sjældent, og bogen byder derfor på et eksklusivt kig ind i de kongelige klædekamre. Det historiske tøj fortæller samtidig sin helt egen historie om kongernes kroninger og bryllupper og om dagliglivet ved hoffet.

H.M. Dronningen har skrevet bogens forord. Det er den oplagte julegavebog til royalister og historisk interesserede.

Vi har netop udgivet ”Cæsar – manden og myten”, der er redigeret af Trine Arlund Hass og Sine Grove Saxkjær. Et smukt gennemillustreret værk, hvor en række danske eksperter præsenterer Cæsars liv og hovedpunkterne i hans efterliv.  

Manden var en mester i selviscenesættelse og huskes stadig for sine one-liners.”

---

   


Kommentarer

Du skal være logget ind for at kommentere